Mormorkake (Sjokoladesnitter med smørkrem)

Mormorkake er en kjempegod sjokoladekake, som serveres i snitter fylt med smørkrem.

Kaken inneholder surmelk og stekes i stor langpanne. Den ferdige kaken deles først i fire firkanter, som deretter deles på midten og fylles med smørkrem. Firkantene skjæres deretter opp i skiver, slik du ser på bildet.

Oppskriften har jeg fått av min svigermor, og kaken er en favoritt i familien. 

Mormorkake (Sjokoladesnitter med smørkrem)
Ingredienser

150 g smør
4 ss kakao
8 dl kulturmelk
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 ss natron
9,5 dl hvetemel

Fyll:
300 g smør
3 dl melis
3 ts vaniljesukker
1 eggeplomme

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Rør inn kakaopulveret slik at det løser seg opp i det varme smøret. Avkjøl blandingen.

Bland sammen kulturmelk, sukker og vaniljesukker i en bakebolle. Tilsett sjokoladesmøret og rør blandingen jevn. Rør så inn natron og deretter hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet (se tips). 

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 - 25 minutter (sjekk med kakenål og pass på å ikke steke kaken for lenge). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den så ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk sammen mykt smør og de øvrige ingrediensene til fyllet.

Kaken deles, som nevnt innledningsvis, i fire firkanter. Del disse så på midten og fyll med smørkremen.

Legg firkantene sammen igjen og skjær dem opp i skiver.

Tips

Ikke rør for mye i deigen etter at hvetemelet er tilsatt for å unngå tung og kompakt kake. Jeg pleier å røre for hånd med en ballongvisp. Da forsvinner melklumpene raskt og kaken blir myk og luftig. 

Kakestykkene er veldig fine å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift