Nøttekake med aprikos og marsipanbrød

 

Denne nøttekaken er nydelig!

En av familiens favoritter! 

En kjærlig hilsen bestående av luksus marsipansjokolader på toppen, gjør kaken helt spesiell! 

 


Oppskriften stammer fra min bestemor, som pleide å lage nøttekaken jevnlig. Uten fyll til hverdags, og fylt med krem og hermetiske pærer til selskap. Jeg har laget kaken før slik bestemor pleide å lage den, se Nøttekake med pærer her på Det søte liv.

Bestemors nøttekake er selvsagt noe av det beste faren min vet om - han har tross alt vokst opp med den. En gang han hadde bursdag, kom jeg på at jeg ville lage denne kaken til ham med en liten vri. Jeg byttet ut pærene med aprikossyltetøy, og ville pynte toppen av kaken med marsipansjokolader. For er det noe faren min også er glad i, så er det marsipansjokolade av skikkelig god kvalitet! 

Jeg kjøpte marsipankonfekt fra Anthon Berg, som jeg syntes er veldig, veldig god. Da jeg tilfeldigvis gikk forbi et sjokoladehjerte innpakket i perfekt matchende rosa papir, kunne jeg ikke gå forbi. På hjertet stod det "Glad i deg" - akkurat den kjærlige hilsenen som jeg ønsket å gi til min pappa.

 

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 300 g sukker
♥ 200 g hasselnøtter
♥ 80 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 dl melk

Fyll og pynt:
♥ 3 ss aprikossyltetøy
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
♥ 22 stk mini marsipanbrød (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

Sikt sammen mel og bakepulver. Mal nøttene. Bland det tørre, nøttene og melk vekselsvis inn i eggedosisen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet, så luften bevares i deigen.

Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen ved hjelp av en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Del kaken i to bunner. Dynk bunnene med litt melk. Pisk kremfløten og melis til krem. Smør et lag aprikossyltetøy på den nederste nøttebunnen. Ha over et lag med pisket krem. Hakk opp noen av marsipansjokoladene og strø over kremen. Legg på den andre kakebunnen. Dekk så hele kaken med resten av kremen.

Pynt kaken med marsipansjokolade.

 

 

Tips:

♥ Jeg har pyntet denne kaken med mini marsipanbrød fra Anthon Berg. Jeg brukte da 16 stk til pynt og 6 stk inni som fyll i kaken. Det går selvsagt like godt å pynte kaken med annen konfekt du er glad i.

 

 

♥  Nøttebunnen er fin å lage i forveien. Kan fryses eller oppbevares innpakket i plast i kjøleskapet i hvert fall til dagen etter.

♥  Kremfyllet i denne kaken gjør den saftig og god, og aprikossmaken harmonerer godt med nøttesmaken og marsipansjokoladen.

 

 

♥ Kaken bør serveres samme dag som den fylles med krem, så kremen er helt fersk.

 

 

Sender deg også en kjærlig hilsen!  Wink

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Nøttekake med aprikos og marsipanbrød
Ingredienser

4 egg
300 g sukker
200 g hasselnøtter
80 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 dl melk

Fyll og pynt:
3 ss aprikossyltetøy
5 dl kremfløte
1 ss melis
22 stk mini marsipanbrød (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Mal nøttene. Bland det tørre, nøttene og melk vekselsvis inn i eggedosisen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet, så du bevarer luftigheten i deigen.

Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen ved hjelp av en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Del kaken i to bunner. Dynk bunnene med litt melk.

Pisk kremfløten og melis til krem. Smør et lag aprikossyltetøy på den nederste nøttebunnen. Ha over et lag med pisket krem. Hakk opp noen av marsipansjokoladene og strø over kremen. Legg på den andre kakebunnen. Dekk så hele kaken med resten av kremen.

Pynt kaken med marsipansjokolade.

Tips

♥ Jeg har pyntet denne kaken med mini marsipanbrød fra Anthon Berg. Jeg brukte da 16 stk til pynt og 6 stk inni som fyll i kaken. Det går selvsagt like godt å pynte kaken med annen konfekt du er glad i.

♥  Nøttebunnen er fin å lage i forveien. Kan fryses eller oppbevares innpakket i plast i kjøleskapet i hvert fall til dagen etter.

♥  Kremfyllet i denne kaken gjør den saftig og god, og aprikossmaken harmonerer godt med nøttesmaken og marsipansjokoladen.

♥ Kaken bør serveres samme dag som den fylles med krem, så kremen er helt fersk.

4 kommentarer

Dette må være den flotteste kaken jeg har sett, så elegant. Og ser så himmelsk god ut :)
Må bare takke for at du deler alle dine flotte oppskrifter , de er gull verd :)

Mvh Laila :))))

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift