Nougatkake med jordbær

Nougatkake med jordbær
Ingredienser

Marengsbunner:
5 eggehviter
3 dl sukker
200 g valnøtter

Fyll og pynt:
5 dl kremfløte
400 g nougat
1 kurv jordbær

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret under fortsatt pisking og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend i hakkede valnøtter.

Smør marengsen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 10-15 min. Avkjøl helt i formen. Hvelv marengsbunnen ut av formen og dra av bakepapiret. Del bunnen på tvers, slik at du får to stk med halv størrelse.

Pisk kremfløten til krem. Smelt nougaten (dette gjøres helst over vannbad eller i mikro). Avkjøl nougaten før den blandes inn i kremen (det gjør ikke noe om kremen blir littegrann marmorert).

Fordel nougatkremen mellom kakebunnene og på toppen av kaken. Pynt med jordbær. Sett kaken i kjøleskapet frem til servering.

Tips

Bruk for eksempel hasselnøttnougat fra Anthon Berg til denne kaken.

Kaken smaker aller best samme dag som den er fylt. Marengsbunnen kan godt lages dagen i forveien. Oppbevares i romtemperatur til dagen etter.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift