Oreo-drømmen

15.08.2009


Dette er en sinnsykt deilig drøm come true!

Oreo-drømmen

Ingredienser

Bunn:
250 g Oreokjeks
150 g smør

Fyll:
400 g kremost
3 dl kremfløte
110 g sukker
1 ts vaniljeessens
2 plater gelatin
200 g hvit sjokolade
100 g Oreokjeks

Pynt:
50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Knus Oreokjeksene til bunnen til smuler i en food processor. Tilsett smeltet smør og bland sammen.

Sett ringen på en rund form (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Press kjeksmassen ut i bunnen. Sett fatet i kjøleskapet.

Pisk kremost, 2,5 dl av kremfløten, sukker og vaniljeessens sammen til en klumpfri masse (bruk håndmikser). Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Kok opp resten av kremfløten (0,5 dl) i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme fløten. Ha så i opphakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen også har smeltet. Bland dette så i kremostfyllet. Grovhakk resten av Oreokjeksene og vend inn i blandingen.

Ha dette over kjeksbunnen i formen. Jevn til overflaten. La kaken stå i kjøleskapet over natten.

Fjern forsiktig kakeringen. Smelt mørk sjokolade (gjøres raskt i en kopp i mikro) og ringle over kaken med en teskje. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der til den mørke sjokoladen har stivnet.

Tips

Oreokjeks fås kjøpt i pakninger på flere størrelser, men den vanligste størrelsen er en pakke på 176 g som inneholder 4 små poser à 4 stk (16 stk tilsammen). Du bruker 2 slike pakker Oreokjeks til denne kaken.

"Oreo drømmen" er holdbar et par dager i kjøleskapet.

15.08.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Fantastisk kake - helt RÅ :-)

Så bra at du likte den, Hanne ;-) Takk for tilbakemeldingen - alltid stas å høre :-)

Denne skal eg lage i dag! :) gleda meg!

Kan kaken fryses ned?

Hei! Kaken ser helt fantastisk ut, jeg lurte på om den må stå over natten, eller om den kan lages på morgen og spises på kvelden?

Hei Kristine.
Det står at jeg trenger 2 gelatinplater, kan jeg bruke pulver istedenfor? Isåfall hvor mye skal jeg bruke?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet