Oreo Madness

24.05.2014

 

"Oreo Madness" er blant USAs mest populære desserter!

 

Desserten består av vaniljeis laget med ekte vanilje, som dekkes med bunn og topping av knuste Oreokjeks.

 


Så kommer det som gjør at "Oreo Madness" blir så sinnsykt god: Isen overhelles hjemmelaget, amerikansk sjokoladesaus (Hot Chocolate Fudge Sauce) og karamellsaus (Caramel Sauce). 

Bruk så mye saus du vil - her er det lov å miste kontrollen! Wink 

 

 

Pynt med pecannøtter og Oreokjeks.
 

MAD ♥ ABOUT ♥ YOU!

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

Kjekstopp og -bunn:

♥ 40 Oreokjeks
♥ 6 ss smeltet smør


Vaniljeiskrem:

♥ 6 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 6 dl kremfløte


Hot Chocolate Fudge Sauce:

♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 dl hvit eller lys sirup
♥ 1 dl mørkebrunt farinsukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 200 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
♥ 2 ss smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt


Caramel Sauce:

♥ 200 g sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 50 g smør


Pynt:

♥ 50 g pekannøtter
♥ Mini Oreokjeks

 

Fremgangsmåte:

Knus Oreokjeksen til smuler i en food processor og bland med smeltet smør.

Kle fire porsjonsformer med plastfolie og klem halvparten av kjeksblandingen i bunnen av formene. Det går også an å bruke krus eller passe store glass. Spar resten av kjekssmulene til toppen.

Vaniljeiskrem:

Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Rør inn vaniljesukkeret og frø fra vaniljestangen. Pisk kremfløten til myk krem. Vend dette inn i eggedosisen.

Fyll iskremblandingen i porsjonsformere.  Fordel resten av kjeksblandingen på toppen og jevn til overflaten. Sett formene i fryseren til isen har stivnet, i 4-5 timer eller over natten.

Hot Chocolate Fudge Sauce:

Ha kremfløte, sirup, mørkt sukker og kakao i en kjele. Kok opp under omrøring. La blandingen småkoke i 5 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i biter, smør og vanilje. La sjokolade og smør smelte og rør sausen jevn. Avkjøl.

Caramel Sauce:

Ha vann og sukker i en kjele og varm opp på middels varme til sukkeret har smeltet. Skru opp varmen på platen og la blandingen koke uten å røre mer i den. La småkoke til fargen er gylden karamellbrun. Tilsett så kremfløten. Karamellen vil nå bruse litt opp, men det er slik det skal være. Bland også i smør og vanilje. Nå kan du sette kjelen tilbake på platen og begynne å røre forsiktig i karamellen over middels varme til blandingen blir jevn og klumpfri. Avkjøl.

 

Før servering løftes isene ut formen ved å ta tak i plastfolien.

 

 

Sett hver porsjonsis på hver sin tallerken.

 

 

Dra av plastfolien.

 

 

Finn frem sjokoladesaus, karamellsaus, pekannøtter og Oreokjeks.

 

 

Ha rikelige mengder over hver porsjon!

 

 

HUSK - RIKELIGE MENGDER!   Laugh  
 

 

 

Tips:

♥  I stedet for å lage vaniljeisen selv, kan du kjøpe ferdig vaniljeis av god kvalitet. Tin den så den blir myk nok til å kunne fordeles jevnt i porsjonsformene.

♥ Både sjokoladesausen og karamellsausen skal ha tynn flytende konsistens når de er varme og tykk flytende konsistens når de er romtempererte. Setter du dem i kjøleskapet, kommer de til å stivne. Da er det bare å varme de opp igjen i mikroen i noen sekunder for å få sausene flytende igjen.

♥ Se også oppskrift på marengskaken Oreo Madness Cake !

 

 

ØNSKER DERE ALLE EN FORTSATT DEILIG HELG!  Heart

 


Life is sweet!

 

♥ ♥ ♥ ♥

Oreo Madness

Ingredienser

Kjekstopp og -bunn:
♥ 40 Oreokjeks
♥ 6 ss smeltet smør

Vaniljeiskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 6 dl kremfløte

Hot Chocolate Fudge Sauce:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 dl hvit eller lys sirup
♥ 1 dl mørkebrunt farinsukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 200 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
♥ 2 ss smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Caramel Sauce:
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 50 g smør

Pynt:
♥ 50 g pekannøtter
♥ Mini Oreokjeks

Fremgangsmåte

Knus Oreokjeksen til smuler i en food processor og bland med smeltet smør.

Kle fire porsjonsformer med plastfolie og klem halvparten av kjeksblandingen i bunnen av formene. Det går også an å bruke krus eller passe store glass. Spar resten av kjekssmulene til toppen.

Vaniljeiskrem: Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Rør inn vaniljesukkeret og frø fra vaniljestangen. Pisk kremfløten til myk krem. Vend dette inn i eggedosisen.

Fyll iskremblandingen i porsjonsformere.  Fordel resten av kjeksblandingen på toppen og jevn til overflaten. Sett formene i fryseren til isen har stivnet, i 4-5 timer eller over natten.

Hot Chocolate Fudge Sauce: Ha kremfløte, sirup, mørkt sukker og kakao i en kjele. Kok opp under omrøring. La blandingen småkoke i 5 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i biter, smør og vanilje. La sjokolade og smør smelte og rør sausen jevn. Avkjøl.

Caramel Sauce: Ha vann og sukker i en kjele og varm opp på middels varme til sukkeret har smeltet. Skru opp varmen på platen og la blandingen koke uten å røre mer i den. La småkoke til fargen er gylden karamellbrun. Tilsett så kremfløten. Karamellen vil nå bruse litt opp, men det er slik det skal være. Bland også i smør og vanilje. Nå kan du sette kjelen tilbake på platen og begynne å røre forsiktig i karamellen over middels varme til blandingen blir jevn og klumpfri. Avkjøl.

Før servering løftes isene ut formen ved å ta tak i plastfolien. Sett hver porsjonsis på en tallerken og fordel over rikelige mengder sjokoladesaus, karamellsaus, pekannøtter og Oreokjeks.

Tips

♥  I stedet for å lage vaniljeisen selv, kan du kjøpe ferdig vaniljeis av god kvalitet. Tin den så den blir myk nok til å kunne fordeles jevnt i porsjonsformene.

♥ Både sjokoladesausen og karamellsausen skal ha tynn flytende konsistens når de er varme og tykk flytende konsistens når de er romtempererte. Setter du dem i kjøleskapet, kommer de til å stivne. Da er det bare å varme de opp igjen i mikroen i noen sekunder for å få sausene flytende igjen.

6 kommentarer

Du frister meg helt sykt!

:-)

denne skal jeg definitivt lage en dag jeg skal kose meg skikkelig :-) beundrer virkelig bloggen din, står kjempemange nyttige oppskrifter her, og du er den første jeg går til om jeg vil ha en spesifikk oppskrift på noe godt. så takk skal du ha, har fått mange komplimenter takket være deg ;)

Har lagd denne til ikveld, og gleder meg SYKT til å smake!:D Lagde dobbel porsjon, så fikk MER ENN NOK også! ;) hehe.

NAMNAM! KRAFTIG kost, men kjempe godt!!! :D

Kjempegod oppskrift!! :-D hva slags porsjonsformer bruker du, og hvor store er de? Jeg skulle lage "litt" ekstra, og det blei så mye at jeg måtte ha det i ei kakeform istedet, så blei ei svær og høy iskake

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet