Ostekake med friske jordbær

23.07.2013

 

Hei!

I dag hadde min lillebror bursdag, 33 år og vel ikke så liten lenger:-)

Han ønsket seg ostekake med gelelokk på dagen sin, og her er resultatet.

 

 

Perfekt sommerkake: Lett og luftig ostekake på smakfull kjeksbunn som dekkes med rød jordbærgele og massevis av sommerens søte, friske jordbær.

 

Brodern ble fornøyd! Tounge smile

 

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 250 g Digestivekjeks
♥ 2 ss melis
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 100 g smør

Fyll:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ 1 pk jordbærgelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 1 kurv søte, friske jordbær

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen.  Bland kjekssmulene med melis, brunt sukker og smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann.  Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende.  Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk inn den avkjølte geleen. Pisk kremfløten stiv og vend i til slutt.  Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann.  Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

 

 

Dekk kaken med oppdelte, friske jordbær.

 

mmmm... lekkert...!

 

 

Tips:

♥ Ikke bruk hurtiggelé til denne oppskriften. Bruk heller ikke smeltet ferdigkjøpt gele. Dette er viktig siden du da ikke får halvert vannmengden. Ostekakefyllet vil derfor ikke bli stivt nok med ferdigkjøpt, smeltet gele. Det går imidlertid an å bruke smeltet ferdigkjøpt gele til topplokket oppå kaken, men merk at dette gir mindre stivt gelelokk enn om du følger oppskriften og bruker pulver og halv vannmengde.

♥ Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen.  Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken  fordi den er så tyntflytende.

♥ Kaken er holdbar i et par dager i kjøleskapet, men den bør pyntes med friske jordbær på serveringsdagen slik at bærene ser helt freshe ut!

 

 

Pynt kaken ved å stikke Happy Birthday-lys i jordbærene hvis du baker til en bursdag :-)

 

 

Litt  gøy med bursdag uansett hvor gammel man blir, eller hva? Smile chrome

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ostekake med friske jordbær

Ingredienser

Bunn:
♥ 250 g Digestivekjeks
♥ 2 ss melis
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 100 g smør

Fyll:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ 1 pk jordbærgelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 1 kurv søte, friske jordbær

Fremgangsmåte

Knus kjeksen.  Bland kjekssmulene med melis, brunt sukker og smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann.  Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende.  Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk inn den avkjølte geleen. Pisk kremfløten stiv og vend i til slutt.  Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann.  Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Dekk kaken med oppdelte, friske jordbær.

Tips

♥ Ikke bruk hurtiggelé til denne oppskriften. Bruk heller ikke smeltet ferdigkjøpt gele. Dette er viktig siden du da ikke får halvert vannmengden. Ostekakefyllet vil derfor ikke bli stivt nok med ferdigkjøpt, smeltet gele. Det går imidlertid an å bruke smeltet ferdigkjøpt gele til topplokket oppå kaken, men merk at dette gir mindre stivt gelelokk enn om du følger oppskriften og bruker pulver og halv vannmengde.

♥ Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen.  Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken  fordi den er så tyntflytende.

♥ Kaken er holdbar i et par dager i kjøleskapet, men den bør pyntes med friske jordbær på serveringsdagen slik at bærene ser helt freshe ut!

12 kommentarer

Prøvde denne oppskriften med glutenfri digistivekjeks. Det fungerte kjempebra! En supergod og frisk sommerkake :-)

Supert å høre, Trude, takk for tips:)

ooh så søt

Jeg bakte denne i 50-årsdag, fikk utrolig mye skryt! Veldig god :)

Hyggelig å høre, Marte :)

Håper jeg kan droppe det brunesukkeret i bunn da jeg glemte å kjøpe det ;)

Det går også fint å bruke hvitt sukker.

Hei :-)
jeg lurte på en ting..Må man vente til kaken har stivnet, etter ca 4 timer,før man tar på topplokket med gelé..Eller kan man gjøre det med engang. Skal lage kaken til idag..så håper jeg kan lage alt samtidig :-)
tusen takk for hjelpen :-)
Ina

Hei Ina. Ja du må vente til fromasjen stivner før du har på topplokket, ellers vil det jo dale ned og blande seg med ostefromasjen. Ikke sikkert at du må vente eksakt 4 timer, så du må sjekke hvor fort fromasjen din stivner. Kjenn at overflaten er helt fast før du har på toppen:)

Jeg ser for meg at bittelitt kanel også kan være godt I bunnen. Hva tenker du?

Dette har blitt familiens favoritt! Den blir bakt til alle sammenkomster! Bruker 1/2 ts kanel i bunnen og lager den alltid med laktosefri rømme, kremost og kremfløte. Funker utmerket og smaker SÅ friskt og godt :-)

Ops.. lagde med 5 dl vann isteden for 2,5dl spennende å se om den har stivna til i morra

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet