Ostekake med gelélokk i langpanne

15.05.2017


Hei,  Heart 

Jeg har lenge tenkt på å lage en klassisk Ostekake med gelélokk i langpanne og nå har jeg endelig testet det ut.  Smile 

 

 

DET BLE KJEMPEVELLYKKET!

 

 

Jeg fikk 35 store ostekakestykker av denne oppskriften, så dette er en ideell kake å lage dersom du skal ha selskap.

Pynt med noen friske bringebær, jordbær og blåbær, og du har en super kake til 17. mai!

 

 

Jeg brukte en stor langpanne (ca 30x40 cm) med nokså høye kanter (5 cm), og det passet da å tredoble min vanlige oppskrift på ostekake.

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 900 g søt havrekjeks (3 pk Bixit)
♥ 400 g smør

Fyll:
♥ 3 pk sitrongelépulver
♥ 7,5 dl kokende vann
♥ 9 dl lettrømme
♥ 600 g kremost
♥ 300 g melis
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 9 dl kremfløte

Gelélokk:
♥ 3 pk bringebærgelépulver
♥ 7,5 dl kokende vann


Fremgangsmåte:

Start med å finne frem en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) og kle den med bakepapir. Rydd en hylle i kjøleskapet og sjekk at det går greit å ta langpannen inn og ut av hyllen.


Kjeksbunn:

Knus kjeksen i en food processor og ha kjekssmulene i en bolle. Smelt smøret. Bland kjekssmulene godt med det smeltede smør.

Ha kjeksblandingen i langpannen og klem kjeksen jevnt utover hele bunnen. Jeg pleier å bruke baksiden av en spiseskje for å dytte og klappe kjeksbunnen jevn og flat. Sett langpannen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.


Ostefyll:

Løs opp sitrongelépulveret i det kokende vannet. Avkjøl geléblandingen til den er kald, men fortsatt flytende.

Finn frem en stor bakebolle og ha rømme, kremost, melis og vaniljesukker i bollen. Pisk blandingen jevn med en elektrisk håndmikser.

Når geléblandingen er avkjølt, blandes den med ostemassen. Rør godt så alt blir skikkelig blandet sammen.

Pisk kremfløten til tykk krem i en annen bolle. Visp kremen deretter inn i osteblandingen. Jeg pleier å bruke en stor ballongvisp til dette for å få blandingen jevn, luftig og klumpfri. 

Ta langpannen ut av kjøleskapet og hell i ostefyllet. Sett langpannen forsiktig tilbake i kjøleskapet og la kaken stå der og stivne i 4-6 timer (og gjerne over natten).

Gelélokk:

Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl geléblandingen til den er helt kald, men fortsatt flytende.

Hell geléen forsiktig over ostefyllet i langpannen (se tips). La kaken stå i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

 

 

Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv.

Jeg delte kaken i 7 striper på lengden og 5 i bredden og fikk da 35 gode kakestykker. Det går sikkert fint an å dele kaken i litt mindre stykker ved å lage 8 striper på langs og dermed få 40 kakestykker. Men husk at kakene kan blir vanskeligere å få pene ut av langpannen hvis de deles i for små biter.

 

 

Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

 

 

Tips:

♥ Min langpanne ble fylt til randen med denne oppskriften. Hvis du skulle ha littegrann mindre form enn meg eller litt lavere kanter, må du selvsagt slutte å helle i langpannen før det renner over. Rester du måtte få av ostefyll og gele kan helles i små glass og spises for seg.

♥ Nettopp fordi langpannen ble så full, syntes jeg det var greit å flytte minst mulig på den. Jeg helte ostefyllet i langpannen og satte den inn i kjøleskapet på en hylle nokså lavt nede. Den kalde geléen kunne jeg da helle over ostefyllet uten å måtte ta langpannen inn og ut av kjøleskapet, så da slapp jeg at det skvulpet over. Når gelélokket har stivnet, er det selvsagt ikke noe problem å flytte rundt på langpannen.

♥ Tredobbel porsjon av Ostekake med gelélokk gir høye, flotte kakestykker i stor langpanne. Hvis du vil ha en lavere kake og dele kaken i mindre biter, kan du nøye deg med å doble oppskriften.

♥ Kaken holder seg god i kjøleskapet i et par dager.

 

 

Så lettvint er det altså å lage 35 flotte ostekakestykker!

 

 

Til 17. mai kan du pynte med noen friske bær for å få kaker i rødt, hvitt og blått.

 

 

Her ser dere 10 av kakestykkene, og så har jeg fortsatt 25 kakestykker på lur, så da kan gjestene bare komme! Smile chrome   

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ostekake med gelélokk i langpanne

Ingredienser

Bunn:
♥ 900 g søt havrekjeks (3 pk Bixit)
♥ 400 g smør

Fyll:
♥ 3 pk sitrongelépulver
♥ 7,5 dl kokende vann
♥ 9 dl lettrømme
♥ 600 g kremost
♥ 300 g melis
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 9 dl kremfløte

Gelélokk:
♥ 3 pk bringebærgelépulver
♥ 7,5 dl kokende vann

Fremgangsmåte

Start med å finne frem en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) og kle den med bakepapir. Rydd en hylle i kjøleskapet og sjekk at det går greit å ta langpannen inn og ut av hyllen.

Kjeksbunn:
Knus kjeksen i en food processor og ha kjekssmulene i en bolle. Smelt smøret. Bland kjekssmulene godt med det smeltede smør. Ha kjeksblandingen i langpannen og klem kjeksen jevnt utover hele bunnen. Jeg pleier å bruke baksiden av en spiseskje for å dytte og klappe kjeksbunnen jevn og flat. Sett langpannen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.

Ostefyll:
Løs opp sitrongelépulveret i det kokende vannet. Avkjøl geléblandingen til den er kald, men fortsatt flytende. Finn frem en stor bakebolle og ha rømme, kremost, melis og vaniljesukker i bollen. Pisk blandingen jevn med en elektrisk håndmikser. Når geléblandingen er avkjølt, blandes den med ostemassen. Rør godt så alt blir skikkelig blandet sammen.

Pisk kremfløten til tykk krem i en annen bolle. Visp kremen deretter inn i osteblandingen. Jeg pleier å bruke en stor ballongvisp til dette for å få blandingen jevn, luftig og klumpfri. 

Ta langpannen ut av kjøleskapet og hell i ostefyllet. Sett langpannen forsiktig tilbake i kjøleskapet og la kaken stå der og stivne i 4-6 timer (og gjerne over natten).

Gelélokk:

Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl geléblandingen til den er helt kald, men fortsatt flytende. Hell geléen forsiktig over ostefyllet i langpannen (se tips). La kaken stå i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

Tips

♥ Min langpanne ble fylt til randen med denne oppskriften. Hvis du skulle ha littegrann mindre form enn meg eller litt lavere kanter, må du selvsagt slutte å helle i langpannen før det renner over. Rester du måtte få av ostefyll og gele kan helles i små glass og spises for seg.

♥ Nettopp fordi langpannen ble så full, syntes jeg det var greit å flytte minst mulig på den. Jeg helte ostefyllet i langpannen og satte den inn i kjøleskapet på en hylle nokså lavt nede. Den kalde geléen kunne jeg da helle over ostefyllet uten å måtte ta langpannen inn og ut av kjøleskapet, så da slapp jeg at det skvulpet over. Når gelélokket har stivnet, er det selvsagt ikke noe problem å flytte rundt på langpannen.

♥ Tredobbel porsjon av Ostekake med gelélokk gir høye, flotte kakestykker i stor langpanne. Hvis du vil ha en lavere kake og dele kaken i mindre biter, kan du nøye deg med å doble oppskriften.

♥ Kaken holder seg god i kjøleskapet i et par dager.

8 kommentarer

Denne ser helt utrolig god ut! Veldig gøy å se at det er laget en vri på denne. Gleder meg masse til å prøve!

Jeg brukte ikke bakepapir, går det greit? Bruke også glassform og ikke langpanne.. håper denne blir god

Ærlig talt, har du regnet på hva dette egentlig koster?

Jeg må innrømme at denne oppskriften var ganske forvirrende.... Jeg har tydeligvis en mye mindre langpanne enn deg, for jeg sitter igjen med enormt mye fyll! Håper inderlig det smaker godt med ostekakeis....

Enig,kunne vert l.5 langpanne kake her. Blir en form med osteis her og men goe kake var det.

det vart alt for masse til mi form, samme str som i oppskrifta, vart ei 24 form til ..

Hei, skal lage ostekake i langpanne 30×40 Men den er ikke slett nedi panna, en firkant med kant nedi forma, går det bra tror du alikavell? w

Det ble aaaltfor mye fyll til min 30x40 langpanne... Hmmm.. Men, veldig god smak. Det ble en ostekake uten lokk, da jeg ikke hadde sjans til å få plass til det også oppå sitronfyllet. ;D

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet