Panna cotta med gelé


Hei søte lesere!

Det er igjen tid for helg, og her er et lettvint desserttips som er spesielt populær hos barna: Panna cotta med gelé!

Man får selvsagt den beste smaken med hjemmelaget gelé laget med ekte bær, men i dag viser jeg dere den enkle varianten med kjøpt jordbærgelé, som er den varianten barna pleier å foretrekke. Smile Du kan selvsagt bruke andre typer gelé også.

Pynt med søte, norske jordbær og du får en god sommerdessert for de voksne også.  Wink 

 

 

Oppskriften gir 3-4 porsjoner.


Ingredienser:

♥ 1 pk jordbærgelé
♥ 5 dl vann

Panna cotta:
♥ 4 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 dl sukker
♥ 3 plater gelatin

Pynt:
♥ noen friske jordbær


Fremgangsmåte:

Gelé

Løs opp gelépulveret i varmt vann. Avkjøl litt og fordel geléblandingen i 3 - 4 dessertskåler (avhengig av hvor store de er). Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til geléen har stivnet helt.

Panna cotta

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 minutter.

Ha kremfløten i en liten kjele sammen med sukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette og selve vaniljestangen i fløten. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten så de løser seg opp.

Avkjøl blandingen en stund før du fordeler den over den stivnede geléen i skålene.

Sett dessertskålene tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) så også panna cottaen stivner.

Pynt desserten med noen friske jordbær før servering.

 


 


Tips:

♥ Det er veldig viktig at geléen har stivnet helt før du har over panna cotta-fløten, ellers vil fløten blande seg med geléen i stedet for å legge oppå.

♥ Desserten kan fint lages på kveldene et par dager før servering. Pynt med jordbær rett før servering.

 

Bruk gjerne martiniglass når du serverer dessert - det blir superstilig!  Smile

 

 

God helg!

 

Panna cotta med gelé
Ingredienser

♥ 1 pk jordbærgelé
♥ 5 dl vann

Panna cotta:
♥ 4 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 dl sukker
♥ 3 plater gelatin

Pynt:
♥ noen friske jordbær

Fremgangsmåte

Gelé:
Løs opp gelépulveret i varmt vann. Avkjøl litt og fordel geléblandingen i 3 - 4 dessertskåler (avhengig av hvor store de er). Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til geléen har stivnet helt.

Panna cotta:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 minutter.

Ha kremfløten i en liten kjele sammen med sukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette og selve vaniljestangen i fløten. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten så de løser seg opp.

Avkjøl blandingen en stund før du fordeler den over den stivnede geléen i skålene. Sett dessertskålene tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) så også panna cottaen stivner.

Pynt desserten med noen friske jordbær før servering.

Tips

♥ Det er veldig viktig at geléen har stivnet helt før du har over panna cotta-fløten, ellers vil fløten blande seg med geléen i stedet for å legge oppå.

♥ Desserten kan fint lages på kveldene et par dager før servering. Pynt med jordbær rett før servering.

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Ja absolutt! God ide :-) Du bare lager sjokoladepudding som anvist på pakken og har i dessertglass. La sjokoladepuddingen bli helt stiv i kjøleskapet før du har på panna cotta-fløten. Dette skal jeg jammen meg lage når jeg er hjemme igjen fra ferien :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift