Panna cotta med limemarinerte blåbær

 

Hei!

 

I dag vil jeg gi dere et nydelig desserttips til helgen!

 

 

 

Panna cotta betyr "kokt fløte" og er en fantastisk god og berømt, italiensk dessert som kan varieres på mange måter. 

 

 

 

Denne varianten er med store blåbær og sukret limesaft...mm mm...

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 lime
♥ 3 plater gelatin

Limemarinerte blåbær:
♥ 250 g store blåbær
♥ 4 lime
♥ 4 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland så i presset saft av 1 lime.

Fordel blandingen i 4 dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Minst en halvtime før servering legges blåbærene oppå panna cottaen. Bland presset limesaft og sukker og rør til sukkeret har løst seg opp. Øs dette så over blåbærene. La det hele stå i kjøleskapet i minst 30 min så limesmaken får satt seg litt i blåbærene.

 

 

Tips:

Panna cotta blir nokså tykk og kremete når den lages med bare kremfløte sånn som her. Jeg synes dette er deilig når tilbehøret er blåbær og limesaft. Andre ganger kan det være ønskelig å lage en litt mindre kremete variant, og i så fall er det bare å bytte ut deler av kremfløten ut med melk eller lettere fløtevarianter.

Jeg synes vaniljestang gir best smak, men det går også an å bruke 0,5 ts ekte vaniljepulver.

Pynt gjerne kanten av dessertskålen med en skive lime!

 

Lyst på en smak? 

 

 

Deilig... en kremete favorittdessert.........

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Panna cotta med limemarinerte blåbær
Ingredienser

Panna cotta:
6 dl kremfløte
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 lime
3 plater gelatin

Limemarinerte blåbær:
250 g store blåbær
4 lime
4 ss sukker

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland så i presset saft av 1 lime.

Fordel blandingen i 4 dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Minst en halvtime før servering legges blåbærene oppå panna cottaen. Bland presset limesaft og sukker og rør til sukkeret har løst seg opp. Øs dette så over blåbærene. La det hele stå i kjøleskapet i minst 30 min så limesmaken får satt seg litt i blåbærene.

Tips

Panna cotta betyr "kokt fløte" på italiensk og blir nokså tykk og kremete når den lages med bare kremfløte sånn som her. Jeg synes dette er deilig når tilbehøret er blåbær og limesaft. Andre ganger kan det være ønskelig å lage en litt mindre kremete variant, og i så fall er det bare å bytte ut deler av kremfløten ut med melk eller lettere fløtevarianter.

Jeg synes vaniljestang gir best smak, men det går også an å bruke 0,5 ts ekte vaniljepulver.

Pynt gjerne kanten av dessertskålen med en skive lime!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift