Panna cotta med sukrede jordbær

10.07.2017

 

Panna cotta med sukrede jordbær er en populær sommerdessert hos både store og små!

Når jordbær blandes med sukker og får stå en stund i kjøleskapet, vil bærene etter hvert begynne å safte seg slik at du får jordbær som ligger i en nydelig jordbærsaus.

 

 

Dette smaker nydelig sammen med vaniljepuddingen. 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 


Ingredienser

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin

Sukrede jordbær:
♥ 1 stor kurv søte, friske jordbær
♥ 1 dl sukker

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Rens og del jordbærene i biter. Lett dem i en skål og ha over sukkeret.

 

 

Bland sukkeret godt med jordbærene.

 

 

Sett skålen i kjøleskapet i et par timer slik at bærene safter seg. 

 

 

Før servering: Legg jordbær på hver panna cotta og hell over jordbærsaft.

 

 

Hvem vil ha?? Smile  

 

 

Tips:

Se også Panna cotta med jordbærcoulis og Panna cotta med jordbær, hvor jeg brukte kjøpt jordbærsaft sammen med jordbærene i stedet for å la jordbærene safte seg med sukker.

Panna cottaen bør dekkes med jordbær og jordbærsaft rett før servering. 

 

 

Smak av sommer!  Heart  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Panna cotta med sukrede jordbær

Ingredienser

♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin

Sukrede jordbær:
♥ 1 stor kurv søte, friske jordbær
♥ 1 dl sukker

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Rens og del jordbærene i biter. Lett dem i en skål og ha over sukkeret. Bland sukkeret godt med jordbærene. Sett skålen i kjøleskapet i et par timer slik at bærene safter seg. 

Før servering: Legg jordbær på hver panna cotta og hell over jordbærsaft.

Tips

Se også Panna cotta med jordbærcoulis og Panna cotta med jordbær, hvor jeg brukte kjøpt jordbærsaft sammen med jordbærene i stedet for å la jordbærene safte seg med sukker.

Panna cottaen bør dekkes med jordbær og jordbærsaft rett før servering. 

10.07.2017
Desserter: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet