Panna cotta til 17. mai!

16.05.2015


Hei alle sammen!

Føler dere litt på stresset nå som det er dagen før dagen...?  Smile

Husk at det ikke trenger å gjøres så avansert.... og at man kommer langt med fløte og bær...!
 

Denne panna cottaen lager du i en fei! "Panna cotta" betyr "kokt fløte" på italiensk, og det er i praksis omtrent det eneste du trenger å gjøre. Litt sukker, vanilje og gelatin i tillegg - og du har den deiligste vaniljepuddingen!
 

17. mai-fargene får du ved å ha på hjemmelaget blåbærsaus og pynte med bær.

 

 

Beste desserten som slår an hos store og små!

 

Se også en veldig lik variant av denne desserten, men med hvit sjokolade, som jeg lagde til 17. mai i fjor: Panna cotta med hvit sjokolade og blåbærkompott.

 


Du kan variere med å bytte ut blåbærsausen med jordbær- eller bringebærsaus, se for eksempel Panna cotta med jordbærcoulis og Panna cotta med hvit sjokolade og rørte bringebær.

 

 

Denne oppskriften på panna cotta er en standardoppskrift som gir ca. 5 porsjoner, litt avhengig av hvor store dessertskåler du bruker.

 

Ingredienser:

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin

Blåbærsaus:
♥ 2 dl blåbær (gjerne frosne)
♥ 1 dl sukker

Pynt:
noen friske blåbær, bringebær og jordbær

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.

Fordel blandingen i 5 dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Blåbærsausen lager du raskt ved å koke blåbær og sukker i noen minutter. Avkjøl blåbærsausen før du fordeler den oppå panna cottaen.

Pynt med noen friske blåbær, bringebær og jordbær.

 


Tips:

♥ Jeg bruker en pakke frosne blåbær til blåbærsausen. De tiner fort og gir veldig bra blåbærsaus kun ved oppvarming sammen med sukkeret. Bruker du ferske blåbær, må de koke en stund med litt vann og eventuelt moses med stavmikser.

♥ Det går som nevnt fint å lage tilsvarende saus med jordbær og bringebær også. Pynt med blåbær, og du har 17. mai-fargene på plass!

♥ Desserten oppbevares i kjøleskapet frem til servering. Pynt helst med de friske bærene rett før servering, så bærene ser helt ferske ut.

 

 

Du finner 273 andre søte 17. mai-tips HERSmile 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Panna cotta til 17. mai!

Ingredienser

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin

Blåbærsaus:
♥ 2 dl blåbær (gjerne frosne)
♥ 1 dl sukker

Pynt:
noen friske blåbær, bringebær og jordbær

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.

Fordel blandingen i 5 dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Blåbærsausen lager du ved å koke blåbær og sukker i noen minutter. Avkjøl blåbærsausen før du fordeler den oppå panna cottaen.

Pynt med noen friske blåbær, bringebær og jordbær.

Tips

♥ Jeg bruker en pakke frosne blåbær til blåbærsausen. De tiner fort og gir veldig bra blåbærsaus kun ved oppvarming sammen med sukkeret. Bruker du ferske blåbær, må de koke en stund med litt vann og eventuelt moses med stavmikser.

♥ Det går som nevnt fint å lage tilsvarende saus med jordbær og bringebær også. Pynt med blåbær, og du har 17. mai-fargene på plass!

♥ Desserten oppbevares i kjøleskapet frem til servering. Pynt helst med de friske bærene rett før servering, så bærene ser helt ferske ut.

1 kommentarer

Hei.
Hvorfor må blåbærene kokes?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet