Pavlova med sitronkrem og bær

07.05.2017

 

Pavlova er nok verdens mest berømte marengskake!

Kaken kan varieres på utallige måter, og denne versjonen med sitronkrem i tillegg til pisket krem og bær, er blant de beste!

 

 

Ingredienser:

Marengskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik

Sitronkrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 120 g presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør

Fyll og pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
♥ 300 g friske bær

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs. Vend forsiktig inn eddik og maisenna.

Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken.

Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.

Sett marengskaken på et fat.

 


Sitronkrem:

Mens kaken steker lager du sitronkremen ved å ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør. Sett sitronkremen kaldt til den tykner.


Montering:

Før servering piskes kremfløte og melis til krem. Fordel kremen over marengsbunnen.

Ringle over rikelig med sitronkrem.

 

 

Pynt kaken med friske bær.

 

 

Nydelig og frisk marengskake!

 


Tips:

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.

♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Det går fint å forberede både marengskaken og sitronkremen dagen i forveien. Marengsbunnen oppbevares i romtemperatur og sitronkremen i kjøleskapet. Du bør pynte kaken på serveringsdagen. Husk at kaken bør stå kjølig frem til servering så kremen smaker helt fersk.

 

 

Håper du ble fristet til å prøve denne deilige varianten av Pavlova!

 

 

Sitronkremen gir herlig, syrlig smak til den ellers søte kaken og smaker perfekt til de friske bærene.

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Pavlova med sitronkrem og bær

Ingredienser

Marengskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik

Sitronkrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 120 g presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør

Fyll og pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
♥ 300 g friske bær

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs. Vend forsiktig inn eddik og maisenna. Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken. Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald. Sett marengskaken på et fat.

Mens kaken steker lager du sitronkremen ved å ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør. Sett sitronkremen kaldt til den tykner.

Før servering piskes kremfløte og melis til krem. Fordel kremen over marengsbunnen. Ringle over rikelig med sitronkrem og pynt kaken med friske bær.

Tips

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.

♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Det går fint å forberede både marengskaken og sitronkremen dagen i forveien. Marengsbunnen oppbevares i romtemperatur og sitronkremen i kjøleskapet. Du bør pynte kaken på serveringsdagen. Husk at kaken bør stå kjølig frem til servering så kremen smaker helt fersk.

07.05.2017
Kakekategori: 
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Hei! Pavlova er alltid kjempegodt. Men jeg vil anbefale deg å prøve å bruke bringebæreddik,fordi det gi kaka en mye bedre smak. Prøv det!

Hei og takk for tipset :-)

Hei! Lager du en jevning av maisenna og eddik, eller vender du bare eddik og maisennapulver inn i marengsen? :)

Hei, jeg bare vender eddik og maisennapulveret forsiktig inn i marengsen med en slikkepott (lager ikke jevning).

Hei :) Denne kaken MÅ jeg bare prøve meg på :) Jeg lurte bare på en ting, i forhold til sitronkremen. Det står at man skal bruke en metall bolle, kan man bruke en plast bolle ?

Jeg steikte bunne n på 150 grader i midterste rille i en time, og da ble den lysebrun (lett svidd). Måtte lage bunnen på nytt, og varmet da opp til 200 grader og skrudde ned til 100 grader da jeg satte den inni, på nederste rille.

Uansett, skal i gang med sitronkremen nå, gleder meg til å smake :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet