Peach Crisp


"Peach Crisp" er en lekker smuldrepai med fersken, havre, brunt sukker og pecannøtter.

Oppskriften er amerikansk.

Nydelig servert varm sammen med en klatt crème fraîche, iskrem eller vaniljekesam!

Peach Crisp
Ingredienser

8-10 fersken
2 ss sitronsaft
1 dl sukker

Smuldredeig:
3/4 dl hvetemel
2 dl havregryn (små, lettkokte)
1 dl brunt sukker
0,5 ts ingefær
0,5 ts kanel
2 dl pecannøtter
125 g smør

Fremgangsmåte

Start med å flå skinnet av ferskenene. Dette gjøres ved å ha ferskenene i en kjele med kokende vann i ca 1 minutt. Skyll dem deretter i kaldt vann og trekk skinnet forsiktig av.

Del ferskenene i to og ta ut stenene. Del ferskenhalvdelene i store kløfter. Bland frukt, sitronsaft og sukker i en bolle. Legg dem så over i en ildfast form (avlang som på bildet eller rund form som er ca 25 cm i diameter).

Bland ingrediensene til smuldredeigen sammen i en bolle. Hakk nøttene og tilsett smeltet smør til slutt. Fordel blandingen jevnt over frukten i formen.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 35 min.

Tips

Merk at denne kaken helst skal lages med ferske fersken. Alternativt kan også godt avrente hermetiske fersken benyttes.

Pecannøtter kan byttes ut med hakkede hasselnøtter.

"Peach Crisp" smaker best samme dag som den er laget.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift