Pepperkaketrøfler

11.12.2017

 

Pepperkaketrøfler er nydelig konfekt til jul! 

 

 

PS: Superlette å lage  Wink  

 

 

Ingredienser:

♥ 2 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade (se tips)
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 dl melis

Pynt:
150 g pepperkaker


Fremgangsmåte:

Kok opp kremfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Tilsett krydder og melis og rør til melisen har løst seg helt opp.

Sett kjelen i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten. Sjokoladeblandingen vil da ha stivnet.

 

 

Knus pepperkakene i food processor og legg smulene over på et fat eller tallerken.

 

 

Ta kjelen med sjokoladetrøffelen ut av kjøleskapet. Bruk en skje til å grave ut valnøttstor klumper og trill sjokoladetrøffelen til runde kuler som deretter rulles i pepperkakesmulene.

 

 

 

Gjenta til du har brukt opp hele sjokoladeblandingen (se tips).

 

 

NAM!

Oppbevar pepperkaketrøflene i en boks i kjøleskapet.


Tips:

♥ Jeg brukte 100 g vanlig kokesjokolade og 200 g lys kokesjokolade, for å få litt mildere sjokoladesmak. Velg det du liker best! 

♥  Det er en nokså klissete affære å trille sjokolademassen til kuler, så vask hendene ofte..  Smile

♥  Pepperkaketrøflene holder seg gode i flere uker i kjøleskapet. Jeg synes det er godt å la et fat med pepperkakekuler stå i romtemperatur i en halvtime før servering, så de blir bløtere.

 

 

DIGG!  Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Pepperkaketrøfler

Ingredienser

♥ 2 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade (se tips)
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 dl melis

Pynt:
150 g pepperkaker

Fremgangsmåte

Kok opp kremfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Tilsett krydder og melis og rør til melisen har løst seg helt opp. Sett kjelen i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten. Sjokoladeblandingen vil da ha stivnet.

Knus pepperkakene i food processor og legg smulene over på et fat eller tallerken.

Ta kjelen med sjokoladetrøffelen ut av kjøleskapet. Bruk en skje til å grave ut valnøttstor klumper og trill sjokoladetrøffelen til runde kuler som deretter rulles i pepperkakesmulene. Gjenta til du har brukt opp hele sjokoladeblandingen (se tips).

Oppbevar pepperkaketrøflene i en boks i kjøleskapet.

Tips

♥ Jeg brukte 100 g vanlig kokesjokolade og 200 g lys kokesjokolade, for å få litt mildere sjokoladesmak. Velg det du liker best! 

♥  Det er en nokså klissete affære å trille sjokolademassen til kuler, så vask hendene ofte..  Smile

♥  Pepperkaketrøflene holder seg gode i flere uker i kjøleskapet. Jeg synes det er godt å la et fat med pepperkakekuler stå i romtemperatur i en halvtime før servering, så de blir bløtere.

11.12.2017
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Åhh! Jeg var usikker på om jeg skulle lage trøfler i år, men disse så jo kjempe spennende ut, så det må nok bli trøfler i år nå!

Jeg synes det ble for kraftig kryddersmak, så jeg byttet ut krydderet med vanilje og chili og litt maldonsalt . De ble gode

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet