Praline Ice Cream Cake


Vi går inn i årets første helg, og det gjør vi med stil!  

 




Mange fortsetter selskapelighetene fra nyttårsaften også nå i helgen, og da kan det passe med en nydelig festiskake!

Denne fantastisk deilige iskaken som jeg har kalt "Praline Ice Cream Cake" er laget med en myk kransekakebunn og en iskrem som inneholder hjemmelaget krokan ("praline" på engelsk). Krokanen har jeg laget med karamelliserte pekannøtter, som deretter knuses og vendes inn i iskremblandingen. Det at krokanen lages med pekannøtter i stedet for med mandler, gjør at krokanen blir litt mykere i konsistensen og veldig god i smaken. Jeg har i tillegg smaksatt iskremen med epressopulver, og dette gjorde at iskaken ble perfekt!!  Smile 

 

 

Ingredienser:

Kransekakebunn:

♥ 400 g ferdigkjøpt kransekakemasse (se tips)
♥ 3 store egg

Praline (karamelliserte pekannøtter):
♥ 1,5 dl sukker
♥ 100 g pekannøtter

Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ts espressopulver (se tips)

Pynt:
♥ sjokoladedragerte mandler eller annen sjokoladepynt

 

Fremgangsmåte:

Kransekakebunn:

Del opp kransekakemassen i mindre biter og ha bitene i en food processor med hakkekniv. Tilsett eggene og kjør på full hastighet til du får en jevn og klumpfri masse.

Ha kransekakedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter, eller til kakebunnen er gjennomstekt i midten (sjekk med kakenål). Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen til den er helt kald.


Praline (karamelliserte pekannøtter):

Gjør først klar et stykke bakepapir som du legger på bordet ved siden av ovnen.

Ha sukkeret i en teflonbelagt stekepanne. Varm opp til sukkeret smelter og blir flytende og lysebrunt. Ta stekepannen av platen og ha i pekannøttene. Rør rundt så alle nøttene blir dekket av karamellen. Ha blandingen straks over på bakepapiret og skill nøttene fra hverandre med en skje. Du må være rask, for det smeltede sukkeret stivner veldig raskt.

 


 

La de karamelliserte nøttene avkjøles. Hakk de så opp i små biter med en stor kniv.

 

Iskremen:

Pisk eggeplommer og sukker til blandingen blir lys, tykk og luftig.

I en annen bolle piskes kremfløten til myk krem. Bland den piskede kremen inn i eggedosisen. Rør godt så alle kremflekker fjernes. Vend så de hakkede, karamelliserte pekannøttene inn i iskremblandingen og smak til med espressopulver til slutt.

Ha iskremblandingen over den avkjølte kransekakebunnen i formen. Sett formen i fryseren i 4-5 timer og gjerne over natten, så iskremen stivner.


Ta kaken ut av fryseren ca. 15-20 minutter før servering. Løsne kaken fra formen mens den er nokså frossen og fast, og dra bakepapiret av kaken fra undersiden. Sett kaken på et kakefat og la kaken tine til den er myk nok til at du kan skjære kakestykker.

Pynt kaken med sjokolademandler som jeg har gjort her, eller annen sjokoladepynt du liker.

 

 

De fine sjokolademandlene på bildet er kjøpt på apoteket!  Smile 

 

 

Tips:

♥ Ferdigkjøpt kransekakemasse finnes i de fleste norske matbutikker (se etter grønn rull fra Odense).
 


♥ Espressopulver egner seg veldig godt når du vil gi kaffesmak til iskremen fordi pulveret løser seg så godt opp i blandingen selv om den er kald. Jeg bruker espressopulver fra Nescafe.

 

 

♥ Kaken må tine passe lenge, det vil si lenge nok til at den blir så myk at du kan skjære kakestykker, men ikke så lenge at den smelter for mye. Du kan eventuelt blande 3 plater smeltet gelatin i iskremblandingen. Da holder iskaken fasongen litt bedre også når den begynner å tine.

 

 

Supernydelig iskake med smak av mandelbunn, pekannøtter, karamell og kaffe...

 

 

Kult at en så lekker kake faktisk er nokså lett å lage.  Smile

 

 

Deilig start på den første helgen i det nye året!  Yum  Yum  Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥
 

Praline Ice Cream Cake
Ingredienser

Kransekakebunn:
♥ 400 g ferdigkjøpt kransekakemasse (se tips)
♥ 3 store egg

Praline (karamelliserte pekannøtter):
♥ 1,5 dl sukker
♥ 100 g pekannøtter

Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ts espressopulver (se tips)

Pynt:
♥ sjokoladedragerte mandler eller annen sjokoladepynt

Fremgangsmåte

Kransekakebunn:
Del opp kransekakemassen i mindre biter og ha bitene i en food processor med hakkekniv. Tilsett eggene og kjør på full hastighet til du får en jevn og klumpfri masse.

Ha kransekakedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter, eller til kakebunnen er gjennomstekt i midten (sjekk med kakenål). Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen til den er helt kald.


Praline (karamelliserte pekannøtter):
Gjør først klar et stykke bakepapir som du legger på bordet ved siden av ovnen.

Ha sukkeret i en teflonbelagt stekepanne. Varm opp til sukkeret smelter og blir flytende og lysebrunt. Ta stekepannen av platen og ha i pekannøttene. Rør rundt så alle nøttene blir dekket av karamellen. Ha blandingen straks over på bakepapiret og skill nøttene fra hverandre med en skje. Du må være rask, for det smeltede sukkeret stivner veldig raskt.

La de karamelliserte nøttene avkjøles. Hakk de så opp i små biter med en stor kniv.

Iskremen:

Pisk eggeplommer og sukker til blandingen blir lys, tykk og luftig. I en annen bolle piskes kremfløten til myk krem. Bland den piskede kremen inn i eggedosisen. Rør godt så alle kremflekker fjernes. Vend så de hakkede, karamelliserte pekannøttene inn i iskremblandingen og smak til med espressopulver til slutt.

Ha iskremblandingen over den avkjølte kransekakebunnen i formen. Sett formen i fryseren i 4-5 timer og gjerne over natten, så iskremen stivner.


Ta kaken ut av fryseren ca. 15-20 minutter før servering. Løsne kaken fra formen mens den er nokså frossen og fast, og dra bakepapiret av kaken fra undersiden. Sett kaken på et kakefat og la kaken tine til den er myk nok til at du kan skjære kakestykker. Pynt kaken med sjokolademandler som jeg har gjort her, eller annen sjokoladepynt du liker.

Tips

♥ Ferdigkjøpt kransekakemasse finnes i de fleste norske matbutikker (se etter grønn rull fra Odense).

♥ Espressopulver egner seg veldig godt når du vil gi kaffesmak til iskremen fordi pulveret løser seg så godt opp i blandingen selv om den er kald. Jeg bruker espressopulver fra Nescafe.

♥ Kaken må tine passe lenge, det vil si lenge nok til at den blir så myk at du kan skjære kakestykker, men ikke så lenge at den smelter for mye. Du kan eventuelt blande 3 plater smeltet gelatin i iskremblandingen. Da holder iskaken fasongen litt bedre også når den begynner å tine.

2 kommentarer

Hei Siw, hvis du bruker hele egg i iskremen, blir iskremen mindre kremete enn om du bare bruker eggeplommer. Isen har også lettere for å danne iskrystaller. Anbefaler derfor å følge oppskriften, men hvis skaden først har skjedd, er det ikke noen katastrofe. Isen blir god likevel! :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift