Premium Konfektkake med chili

Sponset innlegg.

Premium er en serie med mørk kvalitetssjokolade fra Freia som finnes i flere smaksvarianter. De har alle til felles at de er laget med nøye utvalgte kakaobønner av høyeste kvalitet for en intens smaksopplevelse. Sjokoladen kommer i lekker innpakning og er den perfekte luksus i hverdagen.

Luksus i hverdagen som du kan unne deg med verdens beste samvittighet!  Smile 

Mørk sjokolade er nemlig full av antioksidanter og derfor bra for både huden, kroppen, humøret og helsen for øvrig! 

Jeg er veldig glad i Premium sjokoladene selv og unner meg gjerne en bit når jeg sitter oppe på kveldene og jobber ved kjøkkenbordet mitt...  Wink 

Min nyeste favoritt er Freia Premium Kokos, som er en nylansering nå i mai!

 

#Hverdagsluksus  

  Yum 
 

Selv om sjokoladene Freia Premium først og fremst er beregnet på å nytes som de er, egner disse sjokoladene seg også utmerket til å lage usedvanlig deilige, mørke konfektkaker med...

Konfektkaker med myk konsistens og bløt, kremete kjerne.

Her har jeg testet å bake med Freia Premium 70% kakao og chili

 

 

Konfektkaken ble farlig god!

 

 

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 200 g Freia Premium 70% kakao og chili
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 1 dl kremfløte


Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk Freia Premium-sjokoladen opp i biter og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.

Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt (se tips).

Avkjøl kaken helt i formen (gjerne i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald, har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken. Sett kaken kaldt til glasuren har stivnet.

 


 

Tips:

♥ Vær nøye på å ikke steke kaken lenger enn anvist. Det er viktig for at konfektkaken skal få den bløte kjernen som den skal ha. Kaken skal fortsatt virke fuktig og ustekt i midten når den tas ut av ovnen. Etter at den er avkjølt og har stått en stund i kjøleskapet, vil kaken bli fastere i konsistensen.

Freia Premium 70% kakao og chili har veldig mild chilismak, så du trenger ikke å være redd for at kaken blir for sterk. Kaken får kun en liten, spennende bismak av chili. 200 g Freia Premium 70% kakao og chili tilsvarer 2 plater. Jeg har brukt vanlig kokesjokolade i glasuren, men bruk gjerne Freia Premium 70% kakao og chili i den også.

♥ Sjokoladene i serien Freia Premium fås kjøpt i de fleste matbutikkene over hele landet. Du kan lese mer om Freia Premium HER. Freia Premium på Facebook finner du HER.

 

 

Nydelig kake!

Server gjerne en klatt pisket krem ved siden av.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥
 

Premium Konfektkake med chili
Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 200 g Freia Premium 70% kakao og chili
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk Freia Premium-sjokoladen opp i biter og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.

Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt (se tips).

Avkjøl kaken helt i formen (gjerne i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald, har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken. Sett kaken kaldt til glasuren har stivnet.

Tips

♥ Vær nøye på å ikke steke kaken lenger enn anvist. Det er viktig for at konfektkaken skal få den bløte kjernen som den skal ha. Kaken skal fortsatt virke fuktig og ustekt i midten når den tas ut av ovnen. Etter at den er avkjølt og har stått en stund i kjøleskapet, vil kaken bli fastere i konsistensen.

♥ Freia Premium 70% kakao og chili har veldig mild chilismak, så du trenger ikke å være redd for at kaken blir for sterk. Kaken får kun en liten, spennende bismak av chili. 200 g Freia Premium 70% kakao og chili tilsvarer 2 plater. Jeg har brukt vanlig kokesjokolade i glasuren, men bruk gjerne Freia Premium 70% kakao og chili i den også.

Kakekategori
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Heisan.Jeg tenkte å bake denne kaken til en barnedåp,men fikk ikke tak i premium med chilli. Kan premium med kokos brukes. På forhånd takk.

Hei
Bakte denne i går og når jeg tar den ut sv kjøleskapet er den veldig fast
Skal den være det?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift
Koder for tracking, etc