Premium Konfektkake med karamell

Sponset innlegg.

Hei dere!

Klare for langhelg?

Som dere så i går, testet jeg å lage en mørk konfektkake med Freia Premium 70% kakao og chili.

Resultatet ble så bra, så jeg testet like gjerne å lage konfektkaker med noen av de andre Premiumvariantene også.  Icon e biggrin 

Freia Premium finnes jo i så mange spennende smaksvarianter at det nesten er vanskelig å velge. De har alle til felles at de har høyt kakaoinnhold og at de er av beste kvalitet. Nydelige sjokolader å unne seg i hverdagen!

Og man skal ikke undervurdere effekten av små nytelsesøyeblikk i hverdagen, altså  Cool 

Selv unner jeg meg gjerne en bit mørk sjokolade når jeg jobber på kveldene. Min nyeste favoritt er Freia Premium Kokos, som er en nylansering nå i mai. Den har jeg ikke bakt med enda (har vel aldri kommet så langt før jeg har blitt fristet til å ta meg en bit, hehe...).

 

Hvilken Freia Premium er din favoritt?
 

Men jeg har testet å bake med Freia Premium Karamell!

 


Resultatet måtte jo bli bra!

Kombinasjonen mørk, bløt sjokoladekake og mild karamellsmak er kjempegod!

Jeg serverte kaken med hjemmelaget karamellsaus og min yndlings-yoghurtkrem.

 


 

Yummy sier jeg bare!

 

 

Ingredienser:

Konfektkake:
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 300 g Freia Premium Karamell (se tips)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 1 dl kremfløte

Karamellsaus:
♥ 135 g karameller (se tips)
♥ 3 dl kremfløte

Yoghurtkrem:
♥ 350 g gresk yoghurt
♥ 1 dl flytende honning
♥ 1 dl melis
♥ 4,5 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte:

Konfektkake:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk Freia Premium-sjokoladen opp i biter og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.

Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt (se tips).

Avkjøl kaken helt i formen (gjerne i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald, har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken.

Sett kaken kaldt til glasuren har stivnet.

 

Karamellsaus:

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett karamellene. La karamellene smelte i den varme fløten. Rør av og til og sett kjelen tilbake på platen på svak til middels varme innimellom hvis det er nødvendig for å få alle karamellene til å smelte skikkelig.

Hell karamellfløten på en liten serveringskanne og sett i kjøleskapet. Karamellsausen vil da tykne i konsistensen.

 

Yoghurtkrem:

Pisk gresk yoghurt og flytende honning sammen i en bolle. I en annen bolle piskes kremfløten til krem sammen med melisen. Vend den piskede kremen inn i yoghurten.

Oppbevar kremen i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Server Premium Konfektkake med karamell sammen med yoghurtkremen og karamellsaus!

 

  Heart 

 

Tips:

♥ Vær nøye på å ikke steke kaken lenger enn anvist. Det er viktig for at konfektkaken skal få den bløte kjernen som den skal ha. Kaken skal fortsatt virke fuktig og ustekt i midten når den tas ut av ovnen. Etter at den er avkjølt og har stått en stund i kjøleskapet, vil kaken bli fastere i konsistensen.

♥ Jeg har brukt karamellene Werther's Original "Classic Cream Candies" til karamellsausen. Det tok en stund før de alle hadde smeltet, men smaken på karamellsausen ble til gjengjeld veldig god. Det går imidlertid fint å bruke samme mengde av andre typer karameller i stedet.

 

 

♥ 300 g Freia Premium Karamell tilsvarer 2 plater. Jeg har brukt vanlig kokesjokolade i glasuren, men bruk gjerne Freia Premium Karamell i den også.

♥ Sjokoladene i serien Freia Premium fås kjøpt i de fleste matbutikkene over hele landet. Du kan lese mer om Freia Premium HER. Freia Premium på Facebook finner du HER.

 

Dette er et supert kaketips for pinsehelgen, dere!    Smile

 

 

Enjoy!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Premium Konfektkake med karamell
Ingredienser

Konfektkake:
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 300 g Freia Premium Karamell (se tips)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 1 dl kremfløte

Karamellsaus:
♥ 135 g karameller (se tips)
♥ 3 dl kremfløte

Yoghurtkrem:
♥ 350 g gresk yoghurt
♥ 1 dl flytende honning
♥ 1 dl melis
♥ 4,5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Konfektkake:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk Freia Premium-sjokoladen opp i biter og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt (se tips).

Avkjøl kaken helt i formen (gjerne i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald, har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken. Sett kaken kaldt til glasuren har stivnet.

Karamellsaus:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett karamellene. La karamellene smelte i den varme fløten. Rør av og til og sett kjelen tilbake på platen på svak til middels varme innimellom hvis det er nødvendig for å få alle karamellene til å smelte skikkelig. Hell karamellfløten på en liten serveringskanne og sett i kjøleskapet. Karamellsausen vil da tykne i konsistensen.

Yoghurtkrem:
Pisk gresk yoghurt og flytende honning sammen i en bolle. I en annen bolle piskes kremfløten til krem sammen med melisen. Vend den piskede kremen inn i yoghurten. Oppbevar kremen i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ Vær nøye på å ikke steke kaken lenger enn anvist. Det er viktig for at konfektkaken skal få den bløte kjernen som den skal ha. Kaken skal fortsatt virke fuktig og ustekt i midten når den tas ut av ovnen. Etter at den er avkjølt og har stått en stund i kjøleskapet, vil kaken bli fastere i konsistensen.

♥ Jeg har brukt karamellene Werther's Original "Classic Cream Candies" til karamellsausen. Det tok en stund før de alle hadde smeltet, men smaken på karamellsausen ble til gjengjeld veldig god. Det går imidlertid fint å bruke samme mengde av andre typer karameller i stedet.

♥ Sjokoladene i serien Freia Premium fås kjøpt i de fleste matbutikkene over hele landet. 300 g Freia Premium Karamell tilsvarer 2 plater. Jeg har brukt vanlig kokesjokolade i glasuren, men bruk gjerne Freia Premium Karamell i den også.

Kakekategori
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Hei :) Tenkte å prøve meg på lemon-brownie-kaka di, og lurte på om jeg kan bake den i rund form? Isåfall hvilken størrelse? :)

Hei,

Du viser til 200 gram sjokolade i oppskriften til kaken, og 300 gram sjokolade i tipset. Fint om du kan spesifisere hva som er rett :) Har tenkt å prøve denne i helgen..

Som svar på av Tom Sing (ikke bekreftet)

Hei Tom, det skal være 300 g Premium Karamell (altså 2 plater). Jeg har korrigert oppskriften. Takk for at du ga beskjed. Gled deg til god kake i helgen ;-)

Jeg har så lyst til å lage kaken og karamellsausen, men jeg finner altså ikke de karamellen du har brukt. Noe tips på hvor jeg kan finne de? :-)

Jeg har kjøpt dem i utlandet, Hanne, så jeg vet ikke hvor du kan få kjøpt dem i Norge. Men uansett går det fint med norske smørbukk eller andre, lignende karameller. :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift
Koder for tracking, etc