Raisin Scones


Så herlig med påskeferie dere Smile

Her er en engelsk spesialitet som egner seg som kos i solveggen! "Raisin Scones" er lettvinte å lage og gir varm og rykende fersk bakst på kort tid. Jeg liker de best med litt smør på og sammen med en kopp varm te!

Raisin Scones
Ingredienser

4,5 dl hvetemel
0,8 dl sukker
1 ts bakepulver
125 g kaldt smør
1,5 dl melk
1 stort egg
1 ts vaniljeessens
2,4 dl rosiner

Pensling:
1 eggeplomme

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle. Ta kaldt smør ut av kjøleskapet og smuldre i melet (se tips).
Bland melk, egg og vaniljeessens lett med en gaffel. Ha dette i melblandingen og elt deigen raskt sammen. Kna rosiner lett inn i deigen.

Bruk litt mel til utbakingen og kjevle eller klapp ut deigen til en tykk leiv (ca 2 cm tykk). Stikk ut runde kaker med et glass eller lignende, ca 6 cm i diameter.

Legg sconesene på bakepapirdekket stekeplate. Pensle over med eggeplomme. Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min.

Tips

Å smuldre kaldt smør i melet gjør at det blir små smørklumper i deigen som gjør at sconesene blir ekstra gode og myke. Et tips er å rive det kalde smøret på rivjern før du har det i melet. Alternativt kan du høvle smøret med ostehøvel og blande skivene med melet før du smuldrer med fingrene. Da blir det lettere å smuldre opp det kalde smøret.

Scones smaker best varme og nystekte, gjerne med litt smør på.

Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hvor mange scones blir det av denne deigen?
Jeg synes å huske at jeg elsker scones, men har ikke spist/laget det på århundrer (el ca 20 år). Gleder meg til å teste denne oppskriften!
Noen som har tips til oppskriften? f.eks smakstilsetninger el annet?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift