Ripskake fra Slovakia

Rips og marengs er en kjempegod smakskombinasjon, så også i denne spennende kaken fra Slovakia!

"Ripskake fra Slovakia" består av en kjempegod kakebunn som er en slags krysning mellom gjærkake og formkake. På toppen er kaken dekket med rips og luftig, søt marengs.

Oppskriften er til en stor langpanne.

Ripskake fra Slovakia
Ingredienser

Bunn:
120 g smør
1,5 dl melk
25 g gjær
4 eggeplommer
2 ss sukker
280 g hvetemel

Fyll:
300 g friske rips

Marengs:
4 eggehviter
250 g sukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele. Ha i melk og varm opp til blandingen er lunken (37°C). Løs opp gjæren i den lunkne smørmelken. Rør i eggeplommene og sukker. Ha til slutt i hvetemelet og rør alt sammen til en jevn, klissete deig.

Ha bakepapir i en stor langpanne (ca 30 x 40 cm). La gjerne litt bakepapir stikke opp på sidene av formen, da er det lettere å løfte kaken ut av formen når den er stekt. Ha deigen i langpannen og klem den jevnt utover (bruk lettmelete fingre eller baksiden på en skje til å fordele deigen utover). La deigen stå og svelle i langpannen i 40 minutter.

Pisk imens eggehvitene og sukkeret til stiv marengs.

Fordel rensede rips over den hevede gjærkaken. Ha deretter marengsen jevnt over ripsen.

Stek kaken på midterste rille ved 180°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løft den avkjølte kaken ut av formen med å ta tak i bakepapiret.

Del kaken opp i firkanter og løft kakestykkene fra bakepapiret ved hjelp av en stekespade.

Tips

"Ripskake fra Slovakia" smaker kjempegodt sammen med vaniljesaus.

Kakestykkene kan fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift