Rosiner i rødvinssirup

 

"Rosiner i rødvinssirup" smaker veldig godt sammen med blåskimmelsoster.

 


Jeg har her valgt meg en god Gorgonzola ♥

 

Ingredienser:

♥ 2 dl rødvin
♥ 1 dl sukker
♥ ca 1,5 dl rosiner


Servering:
Blåskimmelsost, f eks Gorgonzola

 

Fremgangsmåte:

Ha rødvin og sukker i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i et par minutter, så konsistensen blir litt sirupsaktig (se tips).

Ta kjelen av platen og tilsett rosinene.

Ha dette i en skål og la stå i et par timer før servering, så smaken får satt seg skikkelig i rosinene.



Tips:

Rødvinsirupen må ikke koke for lenge, for da blir massen seig når den er kald. La heller blandingen være litt for flytende, for mye av væsken vil trekke inn i rosinene etter at blandingen har stått en stund.

Du kan bruke hvilken som helst rødvin til denne oppskriften.

God til alle slags blåskimmelsoster!

 

Herlig tilbehør til ost!


♥ ♥ ♥ ♥

Rosiner i rødvinssirup
Ingredienser

♥ 2 dl rødvin
♥ 1 dl sukker
♥ ca 1,5 dl rosiner

Servering:
Blåskimmelsost, f eks Gorgonzola

Fremgangsmåte

Ha rødvin og sukker i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i et par minutter, så konsistensen blir litt sirupsaktig (se tips).

Ta kjelen av platen og tilsett rosinene.

Ha dette i en skål og la stå i et par timer før servering, så smaken får satt seg skikkelig i rosinene.

Tips

Rødvinsirupen må ikke koke for lenge, for da blir massen seig når den er kald. La heller blandingen være litt for flytende, for mye av væsken vil trekke inn i rosinene etter at blandingen har stått en stund.

Du kan bruke hvilken som helst rødvin til denne oppskriften.

God til alle slags blåskimmelsoster!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift