Scones med Gruyère og honning

Annonse: Gruyère

Hei!

Når det er mørkt og kaldt ute, er det utrolig godt med varm og god "comfy food".  Da tyr jeg gjerne til noe med ost, hehe  Wink  

Gruyère er en stor favoritt i familien min!  Den har god og kraftig smak, men uten å være for sær, så dette er en anvendelig ost av den typen som de aller fleste liker. Ikke så rart at denne sveitsiske osten har blitt så populær!

 

 

Her har jeg laget nystekte scones med revet Gruyère, som er fantastisk gode - særlig servert lunkne med smør og honning på! Yum

 

 


Disse skal jeg kose meg med på morgenen i uken som kommer!

 

Oppskriften gir 9-12 stk.
 

Ingredienser:
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 125 g smør
♥ 120 g Gruyère
♥ 2,5 dl helmelk

Pynt:
♥ 80 g Gruyère

Servering:
♥ smør
♥ honning

 

Fremgangsmåte:

Ha mel, bakepulver og salt i en food processor med hakkekniv. Tilsett kaldt smør som er delt opp i terninger. Kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Har du ikke food processor, går det også fint å smuldre smøret i det tørre med fingrene.) 

Riv osten.

 

 

Bland den revne osten godt med det tørre (dette kan gjøres med food processor eller for hånd).

Tilsett melken og nå er det viktig at du IKKE bruker food processor eller annen mikser, men bare tar en gaffel og rører deigen lett sammen. Den skal bli temmelig klissete. Jo mindre du rører for å få deigen blandet, jo luftigere scones får du!

Ha deigen over på en bakepapirdekket stekeplate. Bruk melete fingre og klapp deigen til en tykk firkant. Skjær igjennom deigen med en stor kniv så du får 9  eller 12 firkanter (avhengig av hvor store du vil ha dem).

Dryss på mer revet ost.

Stek sconesene midt i ovnen ved 220°C i 15-20 minutter, eller til du ser at sconsene er gylne og gjennomstekte. 

 

 

Skjær sconesene fra hverandre. 

Serveres nystekte med smør og honning!

 

 




Tips:

♥ For å få luftige scones gjelder det alltid å røre minst mulig når det våte blandes med det tørre. Jeg bruker som sagt bare en gaffel for å blande deigen raskt sammen. 

♥ Disse sconesene er fine å fryse! 

 


Supergodt det her! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet er importør av Gruyère i Norge. Osten fås kjøpt i de fleste norske matbutikker med ostedisk / godt utvalg av oster, blant annet i butikkene til Coop Mega og Meny.


Scones med Gruyère og honning
Ingredienser

♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 125 g smør
♥ 120 g Gruyère
♥ 2,5 dl helmelk

Pynt:
♥ 80 g Gruyère

Servering:
♥ smør
♥ honning

Fremgangsmåte

Ha mel, bakepulver og salt i en food processor med hakkekniv. Tilsett kaldt smør som er delt opp i terninger. Kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Har du ikke food processor, går det også fint å smuldre smøret i det tørre med fingrene.) 

Riv osten og bland den godt med det tørre (dette kan gjøres med food processor eller for hånd).

Tilsett melken og nå er det viktig at du IKKE bruker food processor eller annen mikser, men bare tar en gaffel og rører deigen lett sammen. Den skal bli temmelig klissete. Jo mindre du rører for å få deigen blandet, jo luftigere scones får du!

Ha deigen over på en bakepapirdekket stekeplate. Bruk melete fingre og klapp deigen til en tykk firkant. Skjær igjennom deigen med en stor kniv så du får 9  eller 12 firkanter (avhengig av hvor store du vil ha dem).

Dryss på mer revet ost.

Stek sconesene midt i ovnen ved 220°C i 15-20 minutter, eller til du ser at sconsene er gylne og gjennomstekte. Skjær sconesene fra hverandre. 

Serveres nystekte med smør og honning!

Tips

♥ For å få luftige scones gjelder det alltid å røre minst mulig når det våte blandes med det tørre. Jeg bruker som sagt bare en gaffel for å blande deigen raskt sammen. 

♥ Disse sconesene er fine å fryse! 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift