Seige Chocolate Chip Cookies

Seige Chocolate Chip Cookies
Ingredienser

200 g smør
200 g melis
0,5 dl lys sirup
(eller karamellsaus på flaske fra Freia)
250 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
3 ts kakao
1,5 ts bakepulver
200 g chocolate chips eller kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, melis og sirup (eller karamellsaus) til luftig smørkrem. Sikt sammen de tørre ingrediensene og tilsett. Bland deigen godt sammen. Rør i chocolate chips eller grovt hakket kokesjokolade.

Sett runde topper med to spiseskjeer med god avstand på bakepapirkledd stekeplate. Trykk toppene litt flate og runde med fingrene. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 15 min.

Tips

I cookiesene på bildet har jeg brukt ekte, amerikanske chocolate chips ("Toll House real semi-sweet chocolate morsels" fra Nestlé). Disse er en god del større enn de norske sjokoladedråpene (fra Freia), som fås kjøpt i vanlige norske matvarebutikker. Amerikanske chocolate chips fås blant annet kjøpt hos matvarekjeden Centra og i noen av butikkene til Deli de Luca (1 pk = 340 g). Får du ikke tak i disse, er grovt hakket kokesjokolade et godt alternativ.

La kakene helst avkjøle helt på stekeplaten etter at de er stekt, ellers kan de lett gå i stykker. Når kaken er kalde stivner de til og blir mindre skjøre.

Oppbevar kakene i en tett kakeboks. Kakene kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

19 kommentarer

Jeg bruker å avkjøle deigen godt når jeg lager mjuke cookies. Dvs en runde i kjøleskapet før jeg ruller dem ut, og hvis jeg har tid får de stå ei lita stund etterpå også. Jeg følger også godt med mot slutten av steketida. De må som regel taes ut litt før man tror.

Jeg tenkte å halvere oppskriften men hvordan skal jeg gjøre det med eggene da?

Ingrid!
Jeg anbefaler og ikke trykke ned kulene, trill de runde og legg på bakepapirkledd stekebrett!

Dette er jo mørdeig med sjokolade og ligner veldig lite på originale chocolate chip cookies. Jeg oppdaget det ikke før det var for sent og hadde satt det første brettet i ovnen. Etter å ha blandet i ett egg og litt hakkete valnøtter før jeg laget til brett nr 2, ble det som ekte chocolate chip cookies. Hvit sjokolade gjorde seg også :)

Enig, ett egg i deigen gjør seg og anbefaler også å erstatte en del av sjokoladen med Non-Stop, blir flott og fargerikt. Ikke trykk ned cookisene !!

Jeg fulgte oppskriften og cookiesene ble helt flate og smakte mest smør. Supert om det hadde kommet en oppdatert versjon av denne oppskriften som fungerte litt bedre :-)

Har laget disse mange ganger, og de fungerer ypperlig sånn oppskriften står! De blir seige og gode.

Mine så fine ut og hadde litt høyde på seg, men etter en liten stund ute av ovnen ble de papirtynne.
Noe jeg har gjort feil?
Jeg fulgte oppskriften 100 % og lot de stå i kjøleskapet en stund.
De var veldig gode uansett <3

Disse cookiesene har jeg laget flere ganger, og de er utrolig gode! Enig med deg at de må tas ut litt før man tror, har bomma der et par ganger. Det er supert at oppskriften er uten egg, slik at jeg kan servere de når søsteren min, som har eggeallergi, kommer på besøk.

Hei!
Disse anbefales ikke, de ble flate, brune og smakte smør :(

Angrer på at jeg ikke leste kommentarene før jeg satte i gang.

15 min hørtes så mye ut, så tok kun 8 min. De ble brune og seige, liknet på mislykka havreflarn, "dryppende" av smør.

Lagde disse i dag, etter punkt og prikke. Smakte forferdelig lite, og ikke særlig gode. Kun den hakkede sjokoladen i som var god. Waste of money and time. Tror dette er den dårligste cookie oppskriften jeg har prøvd. Dessverre. :(

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift