Sitronformkake med kremost (Lemon Pound Cream Cheese Cake)

08.01.2018


Hei!

Er du klar for en skikkelig spesiell og fantastisk god sitronkake?

 

 

Oppskriften er hentet fra sitrus-kapitlet i boken min "Kaker for enhver smak", og jeg har allerede fått flere hyggelige tilbakemeldinger fra dere som har kjøpt boken og testet ut akkurat denne oppskriften. Jeg er helt enig, for denne sitronkaken er virkelig noe for seg selv!  Smile

 

 

Som du hører på navnet, er denne sitronformkaken amerikansk. Kaken har kjempegod sitronsmak og får en virkelig helt spesiell, myk og litt kompakt konsistens fordi den inneholder kremost. Det er dessuten riktig at det ikke skal være bakepulver i deigen. Kaken dekkes med et tykt lag syrlig melisglasur. 

Hvis du liker sitronkaken som man får kjøpt på Starbucks og andre amerikanske kaféer, vil du garantert falle pladask for denne kaken her!

 

Kremost i deigen gjør denne sitronkaken unik! 

 

Ingredienser:

♥ 300 g smør
♥ 3 ss revet sitronskall
♥ 200 g kremost
♥ 350 g sukker
♥ 5 egg
♥ 350 g hvetemel
♥ 1 dl presset sitronsaft

Glasur:
♥ 250 g melis
♥ 1 liten sitron


Fremgangsmåte:

Pisk sammen romtemperert smør, sitronskall, kremost og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland i hvetemelet og til slutt sitronsaften.

Smør en brødform som rommer 2 liter og kle den med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 55–65 minutter (sjekk med en kakenål om kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Dekk til kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden for å hindre at kaken blir for mørk på toppen.

Avkjøl den ferdigstekte kaken i formen til den er kald før du løsner og hvelver den ut av formen.

Rør sammen melis og saften fra en liten sitron til en glatt melisglasur og smør glasuren over kaken. La kaken stå kjølig slik at glasuren stivner.

 


En drømgod sitronkake det her...  Yum  

 

 

Tips:

♥ Denne sitronkaken skal ha en kompakt, men likevel veldig deilig konsistens. For å sikre at konsistensen blir riktig, er det viktig at du steker kaken akkurat passe lenge. Selvfølgelig lenge nok til at den blir gjennomstekt, men ikke så lenge at kaken blir tørr - for det er meningen at denne kaken skal bli veldig myk og saftig. 

♥ Jeg bruker helt vanlig kremost naturell i denne kaken (slik som Philadelfia, ikke lettvariant).

♥ La kaken bli helt kald før du glaserer, ellers kommer melisglasuren til å smelte og renne av kaken. 

♥ Til melisglasuren må du prøve deg frem med mengde sitronsaft og melis til du får en passe og temmelig tykk melisglasur. Noe av sitronsaften kan byttes ut med vann hvis du ønsker mildere sitronsmak. 

♥ Kaken holder seg myk i mange dager bare den pakkes godt inn i plast. Kaken er helt super å fryse.

 

 

Håper du ble fristet til å teste ut en av de beste sitronkakene jeg noensinne har smakt! 

 

 

En personlig favoritt! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sitronformkake med kremost (Lemon Pound Cream Cheese Cake)

Ingredienser

♥ 300 g smør
♥ 3 ss revet sitronskall
♥ 200 g kremost
♥ 350 g sukker
♥ 5 egg
♥ 350 g hvetemel
♥ 1 dl presset sitronsaft

Glasur:
♥ 250 g melis
♥ 1 liten sitron

Fremgangsmåte

Pisk sammen romtemperert smør, sitronskall, kremost og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland i hvetemelet og til slutt sitronsaften.

Smør en brødform som rommer 2 liter og kle den med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 55–65 minutter (sjekk med en kakenål om kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Dekk til kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden for å hindre at kaken blir for mørk på toppen.

Avkjøl den ferdigstekte kaken i formen til den er kald før du løsner og hvelver den ut av formen.

Rør sammen melis og saften fra en liten sitron til en glatt melisglasur og smør glasuren over kaken. La kaken stå kjølig slik at glasuren stivner.

Tips

♥ Denne sitronkaken skal ha en kompakt, men likevel veldig deilig konsistens. For å sikre at konsistensen blir riktig, er det viktig at du steker kaken akkurat passe lenge. Selvfølgelig lenge nok til at den blir gjennomstekt, men ikke så lenge at kaken blir tørr - for det er meningen at denne kaken skal bli veldig myk og saftig. 

♥ Jeg bruker helt vanlig kremost naturell i denne kaken (slik som Philadelfia, ikke lettvariant).

♥ La kaken bli helt kald før du glaserer, ellers kommer melisglasuren til å smelte og renne av kaken. 

♥ Til melisglasuren må du prøve deg frem med mengde sitronsaft og melis til du får en passe og temmelig tykk melisglasur. Noe av sitronsaften kan byttes ut med vann hvis du ønsker mildere sitronsmak. 

♥ Kaken holder seg myk i mange dager bare den pakkes godt inn i plast. Kaken er helt super å fryse.

08.01.2018
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

14 kommentarer

Hva slags sitronsaft brukes i selve kaka, den ene dl altså? Skal prøve denne kaka til helgen, den ser veldig god ut :)

Presset saft fra fersk sitron. :-) Skal presisere det i oppskriften!

Jeg har ingen passende from til denne kaken, hadde det gått an å lage muffins istedet? Hvilken steketid vil du da anslå, til små muffinsformer?

Ja, burde gå fint å fylle deigen i muffinsformer også. Tipper steketid ca 15-20 minutter til små/medium muffinsformer, men sjekk med kakenål, så går det bra :-)

Hvilken funksjon skal ovnen ha? Varmluft? :)

Det er nok over og under varme, ellers så hadde hun skrevet varmluft.. Og når kaken skal stå så lenge i ovnen på 180 grader så er det nok ikke varmluft!

Hei, takk - ja det er helt riktig. Jeg mener alltid vanlig over- og undervarme med mindre jeg skriver helt eksplisitt i oppskriften at det er varmluft.

Ser du bruker helt vanlig kremost, men kan man ikke bruke lett variant?

Jeg har bare testet med vanlig kremost - men tror egentlig ikke det er noe problem å bruke f eks Philadelfia lett som har 11 % fett i stedet for den vanlige typen.

Hvor mange sitroner ca burde man kjøpe inn?

Kjøper du inn 4, er du helt på den sikre siden. Sannsynligvis er 3 nok. Det varierer jo hvor mye saft det er i sitronene, men ofte trenger man 2 stk for å få 1 dl presset sitronsaft, og så trenger man litt til glasuren også.

Bakte den i dag! Kjempe god- klarte å treffe balansen mellom søtt og syrlig! Fargen ble ikke så fin som på bildene dine dessverre :)

hei
den ser veldig flott ut. akkurat det samme som på starbucks! kan det bakes i en rund springform og hvis ja, hvor lenge?
tusen takk!
mvh,
areej

Hei, jeg lurer på om jeg kan bruke mindre sukker i oppskriften siden glasure har også melis? Blir den da like god? kan jeg f.eks bruke 200g istf 350g?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet