Sjokolade- og bananbrød

12.01.2017


Har du noen godt modne bananer til overs? Lag en nydelig og usedvanlig myk og saftig sjokoladekake med god banansmak! Formkaken stekes i brødform, derfor har jeg kalt kaken for "sjokolade- og bananbrød", men når du skjærer opp denne kaken, er det lite som ligner på de vanlige grovbrødskivene... Laugh

 

 

Kaken inneholder store, gode doser av både sjokolade og banan - så da blir resultatet bra!

 

 

Ingredienser:

♥ 3 godt modne bananer
♥ 125 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 150 g brunt sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 150 g hvetemel
♥ 150 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Mos bananene (se tips).

Smelt smøret og bland i kakaopulveret så det løser seg godt opp. Rør sjokoladesmøret inn i bananmosen. Bland deretter i brunt sukker, sammenvispet egg, vaniljeekstrakt og natron - og deretter hvetemelet (se tips).

Hakk kokesjokoladen grovt og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.

Smør en avlang form som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50-60 minutter, eller til du ser med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten.

 

 

Jeg stekte kaken i denne vakre formen fra IB Laursen (rommer ca 1,7 liter), men en vanlig brødform som rommer 1,5 liter kan fint brukes!

 

 

La kaken avkjøles litt i formen før den løftes ut og deles i skiver.

 

 


Fantastisk myk konsistens på denne kaken!

 

 


 

 

Tips:

♥ Jeg bruker stavmikseren når jeg moser opp bananene, men har du ikke det, kan du også mose bananene til mos med en gaffel. Det er viktig at du bruker godt modne bananer for å få god og søt banansmak på kaken.

 

 

♥ Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at du har tilsett hvetemelet, bare nok til at deigen blir blandet. Det gjør at kaken blir luftig og veldig myk i konsistensen.

♥ Hvis du vil kan du glasere kaken med sjokoladeglasur (dette lager du lett ved å smelte 100 g kokesjokolade i 0,5 dl kokende varm kremfløte).

♥ Kaken er mektig og smaker nydelig servert sammen med pisket krem eller vaniljeis. En kopp varm kaffe er deilig til, og det er et glass med iskald melk også!  Smile

♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes inn i plast. Den er også kjempefin å fryse.

 

 

Lettvint å lage og superdupergod sjokolade- og banankake!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Sjokolade- og bananbrød

Ingredienser

♥ 3 godt modne bananer
♥ 125 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 150 g brunt sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 150 g hvetemel
♥ 150 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Mos bananene (se tips).

Smelt smøret og bland i kakaopulveret så det løser seg godt opp. Rør sjokoladesmøret inn i bananmosen. Bland deretter i brunt sukker, sammenvispet egg, vaniljeekstrakt og natron - og deretter hvetemelet (se tips).

Hakk kokesjokoladen grovt og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.

Smør en avlang form som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50-60 minutter, eller til du ser med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten. La kaken avkjøles litt i formen før den løftes ut og deles i skiver.

Tips

♥ Jeg bruker stavmikseren når jeg moser opp bananene, men har du ikke det, kan du også mose bananene til mos med en gaffel. Det er viktig at du bruker godt modne bananer for å få god og søt banansmak på kaken.

♥ Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at du har tilsett hvetemelet, bare nok til at deigen blir blandet. Det gjør at kaken blir luftig og veldig myk i konsistensen.

♥ Hvis du vil kan du glasere kaken med sjokoladeglasur (dette lager du lett ved å smelte 100 g kokesjokolade i 0,5 dl kokende varm kremfløte).

♥ Kaken er mektig og smaker nydelig servert sammen med pisket krem eller vaniljeis. En kopp varm kaffe er deilig til, og det er et glass med iskald melk også!  Smile

♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes inn i plast. Den er også kjempefin å fryse.

12.01.2017
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Bruker du varmluft når du steiker denne?

Kan man la være å bruke banan?

Deilig og enkel kake! Definitivt en kake jeg kommer til å bake mye av. Jeg hadde både lyse og mørke kokesjokoladebiter i, og det var supert.

Kaken holder seg veldig bra i kjøleskap, men spørs om den varer så lenge da.. Anbefales!

Bakte denne idag,nydelig godt.brukte til og med frossent banan og det var fantastisk

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet