Sjokolade- og nougatbiter

09.01.2014

små delikatessebiter...

 

Nydelig, myke sjokoladekakebiter dekkes med nougat, valnøtter og hvit sjokolade ...

...sweet pleasure   Heart

 


Kaken er kjemperask å lage og deilig å kose seg med en kveld du vil gjøre litt ekstra stas på deg selv og dine.

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 0,5 dl kakao
♥ 1 ts kanel
♥ 1,5 dl hvetemel

Glasur:
♥ 125 g nougat
♥ 50 g valnøtter
♥ 50 g hvit sjokolade


Fremgangsmåte:

Pisk egg, sukker og vaniljesukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke vispe eggedosis).

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakao. Rør til kakaoen har løst seg opp og bland dette så inn i eggeblandingen.

Bland så i kanel og hvetemelet til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet).

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Dette skal bli en nokså lav kake, så det blir bare et tynt lag deig i langpannen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min.

Ta kaken ut av ovnen og løft den ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Høvle straks nougaten med ostehøvel og legg skivene jevnt over den varme kaken. Gi nougaten et par minutter til å smelte, og stryk den så utover kaken så hele bli dekket med nougaten.

Del kaken i små, søte firkanter. Pynt med valnøttbiter og hvit sjokolade.

 

 

Tips:

♥ Vær nøye med å ikke oversteke kaken. Den skal være myk i konsistensen og trenger ikke så lang steketid siden den er såpass lav.

♥ Nougatskivene må legges på varm kake for at de skal smelte. Det er en praktisk måte å glasere kaken på! Alternativt kan du også smelte nougaten i vannbad og så smøre over avkjølt kake.


♥ Du kan bruke fint hakket hvit sjokolade på toppen av kaken, pynte med smeltet hvit sjokolade eller pynte med hvite sjokoladestjerner som jeg har gjort her ("Hvite sjokostjerner" fra Mors hjemmebakte).

 

 

Og så er kaken klar!

 

 

KOS DEG  Yum

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Sjokolade- og nougatbiter

Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 0,5 dl kakao
♥ 1 ts kanel
♥ 1,5 dl hvetemel

Glasur:
♥ 125 g nougat
♥ 50 g valnøtter
♥ 50 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Pisk egg, sukker og vaniljesukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke vispe eggedosis).

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakao. Rør til kakaoen har løst seg opp og bland dette så inn i eggeblandingen.

Bland så i kanel og hvetemelet til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet).

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Dette skal bli en nokså lav kake, så det blir bare et tynt lag deig i langpannen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min.

Ta kaken ut av ovnen og løft den ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Høvle straks nougaten med ostehøvel og legg skivene jevnt over den varme kaken. Gi nougaten et par minutter til å smelte, og stryk den så utover kaken så hele bli dekket med nougaten.

Del kaken i små, søte firkanter. Pynt med valnøttbiter og hvit sjokolade.

Tips

♥ Vær nøye med å ikke oversteke kaken. Den skal være myk i konsistensen og trenger ikke så lang steketid siden den er såpass lav.

♥ Nougatskivene må legges på varm kake for at de skal smelte. Det er en praktisk måte å glasere kaken på! Alternativt kan du også smelte nougaten i vannbad og så smøre over avkjølt kake.

♥ Du kan bruke fint hakket hvit sjokolade på toppen av kaken, pynte med smeltet hvit sjokolade eller pynte med hvite sjokoladestjerner som jeg har gjort her.

1 kommentarer

Må si at jeg ble veldig skeptisk når jeg så hvor lav kaka var før steking for det var et kjeempetynt lag,tenkte at det ble til å bli tørt.
men når jeg skjærte opp kaka og så hvor myk den var, og når jeg smakte på den...åh, den var kjempegod!
hadde ikke hvit sjokolade eller nøtter så jeg tok litt kokos på toppen og det kan jeg annbefale:)

tok heller ikke mer en 45min før den sto ferdig så det er en perfekt liten kake i en travel hverdag visst man får besøk eller visst man bare vil kose seg litt en kveld uten for mye styr.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet