Sjokoladebiter med mokkaglasur

29.09.2015

Sponset innlegg.

I dag er det den internasjonale kaffedagen, og som en hyllest til den deilige smaken av nytraktet kaffe har jeg allerede før i dag postet denne giveawayen - der du kan vinne en fantastisk flott kaffetrakter, "Svart Presisjon" fra Wilfa og 10 stk Viktorkrus fra Porsgrunds Porselænsfabrik - og nå kommer det her i tillegg en nydelig sjokoladekake med mokkaglasur.

Sjokoladekakestykkene smaker nydelig til en god kopp kaffe! Yum

Oppskriften er til liten langpanne.

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 ss kakao
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl vann
♥ 150 g smør

Mokkaglasur:
♥ 100 g smør
♥ 5 ss kaffe (se tips)
♥ 3 dl melis


Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene. Kok opp vannet og la smøret smelte i det. Bland væsken forsiktig i eggedosisen vekselsvis med det tørre.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 185°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Til glasuren blandes smeltet smør sammen med avkjølt kaffe og melis. La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.

Smør den over kaken med en smørekniv.

 

 

 

Del kaken opp i passe store firkanter.

 


Kjekt med langpannekaker som er så enkle å lage! 
 


Tips:

Bruk sterk, nytraktet kaffe for ekstra god smak på mokkaglasuren. Husk at kaffen må være avkjølt før du blander den med resten av ingrediensene.

Kaken kan fryses. Avkjøl de glaserte kakestykkene i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Da unngår du glasursøl når du pakker kakestykkene ned i fryseposer.

 

ENJOY!   ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladebiter med mokkaglasur

Ingredienser

3 egg
2,5 dl sukker
3 ss kakao
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
3,5 dl hvetemel
1,5 dl vann
150 g smør

Mokkaglasur:
100 g smør
5 ss kaffe (se tips)
3 dl melis

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene. Kok opp vannet og la smøret smelte i det. Bland væsken forsiktig i eggedosisen vekselsvis med det tørre.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 185°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Til glasuren blandes smeltet smør sammen med avkjølt kaffe og melis. La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens. Smør den over kaken med en smørekniv. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Bruk sterk, nytraktet kaffe for ekstra god smak på mokkaglasuren. Husk at kaffen må være avkjølt før du blander den med resten av ingrediensene.

Kaken kan fryses. Avkjøl de glaserte kakestykkene i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Da unngår du glasursøl når du pakker kakestykkene ned i fryseposer.

29.09.2015
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

18 kommentarer

Mmmm, den ser deilig ut. Skal prøves i dag :-)

Nam! Dette fikk jeg lyst på :-)

MMMM,berre lækkert :)

Nå står den i ovnen :) vi gleder oss veldig til den er ferdig!

Den sjokoladekaken med den herlige glasuren skal jeg prøve en av de nærmeste dagene.

Den kaka er bare å anbefale! Knallgod og veldig enkel å lage.
Min kake ble derimot lysere (og tørrere?) enn det bildene her viser, men uansett veldig god. :-)
Tusen takk for oppskrift :-)

Kaka var veldig god og søt, men min vart lysare og tørrare også! :( litt skuffa...

Jättegod!!!

Hei. Denne skal prøves. Men kakao? Skal jeg bruke pulver eller ferdiglaget kakao?

Har prøv den.. var veldig godt, men hadde kanel og lit rapsolje i lamme.. så den ble luftig og No deler med alle med oppskrift.. supper kake..

Kaken ble litt tørt og hadde for min del for lite smak. . . Smøret til gladur skal vel ikke smeltes. Det gjorde jeg, og det ble ikke noe godt, den skilte seg og ble aldri brukbart :-(

Den så helt nydelig ut, den skal jeg prøve ut og :-)

Denne kaken var veldig god og saftig! Bonus at den var så enkel å lage ;-)

Måtte bare lage denne i kveld pga de fristende bildene. Dette var godt. Jenta mi på 10 år elsket kremen! Skal redusere steketiden litt neste gang, slik at den blir litt fuktigere. Tusen takk for mat

Hei! Lurte på om det går ann å bruke melk isteden for vann for å få den til å bli saftigere?

Denne kaken er kjempegod, laget den mange ganger....og like vellykket !

En står i ovnen nå jeg gleder meg...

Nam!! Dette skal jeg lage til bursdagen min!! Vennene mine kommer til å elske den!! :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet