Sjokoladefondant med konjakk og bringebær

Hei! Håper dere alle virkelig nyter denne fantastiske helgen vi er inne i!

Sjokoladefondant er den desserten som lages oftest hjemme hos meg, og jeg elsker å variere med litt ulike smaker. Mannen min spør ofte om jeg kan lage sjokoladefondant på kvelden (og jeg sier selvfølgelig aldri nei til det 😉 ), og det som er så fint med sjokoladefondant er at det tar maks 20 minutter fra han spør til vi begge sitter i stuen med hver vår varme fondant på fanget.  😋 Her laget jeg en med brandy og noen bringebær servert med rørte bringebær og fantastisk god marengskrem!

Oppskriften gir 4 stk.

Sjokoladefondant med konjakk og bringebær
Ingredienser

Sjokoladefondant:
100 g smør
100 g mørk sjokolade (minst 70% kakaoinnhold)
2 egg
2 eggeplommer
100 g sukker
4 ss brandy eller konjakk
100 g hvetemel
50 g bringebær (frosne bær kan også brukes)

Marengskrem:
2,5 dl sukker
0,75 dl vann
2 eggehviter
0,5 ts vinstein (se tips)
1 ts vaniljeessens

Servering:
rørte bringebær (se tips)
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt sjokolade og rør til sjokoladen har smeltet. Pisk egg, eggeplommer og sukker godt sammen med en stålvisp. Tilsett sjokoladesmøret og pisk videre til du får en glatt og blank sjokolademasse. Rør i brandy eller konjakk og til slutt hvetemelet.

Smør store muffinsformer av papir eller porselensformer (ramekinformer) og dryss dem med litt mel eller kakao. Fyll deigen i formene så de blir 3/4 fulle. Dytt 2-3 stk bringebær ned i deigen i hver kake (bruker du frosne bær, trenger de ikke å tines først).

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 10-12 min. Steketiden varierer litt med ovn og størrelse på formene. Kakene skal være faste på overflaten og flytende inni.

Mens kakene steker, lager du marengskremen. Ha først sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La sukkerlaken koke i 2-3 min, til laken blir seig og boblete. Pisk eggehvitene til stivt skum (se tips). Hell den blanke, varme laken i eggehvitene i en tynn stråle under fortsatt pisking. Pisk videre til en tykk og helt avkjølt marengs (5-10 min). Pisk inn vaniljeessens til slutt.

Hvelv de nystekte sjokoladefondantene over på tallerkener. Fyll marengskremen i en kakesprøyte og sprøyt små marengstopper på siden av tallerkene. Legg på et stor skje rørte bringebær og gi kaken et melisdryss til slutt. Enjoy!

Tips

Vinstein kalles også for kremortartari ("cream of tartar" på engelsk). Fås kjøpt på apotek. Produktet gjør at eggehvitene blir ekstra stive. Alternativt kan du bruke et par dråper eddik eller sitronsaft, men resultatet blir også bra uten.

Rørte bringebær kan lages av frosne bær som tines og moses sammen med ønsket mengde sukker, eller du kan kjøpe ferdig Rørt bringebærsyltetøy fra Nora (kjøpes frossen) som smaker nesten som hjemmelaget.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift