Sjokoladekake for to


Her har du en myk og deilig sjokoladekake - til deg og din kjære...

 

 

 

Ingredienser:

♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl hvetemel

Glasur:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 25 g smør
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ røde sukkerhjerter (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Smelt smøret. Tilsett kakao og vaniljesukker og rør til dette har løst seg opp i smøret. Avkjøl og ha dette deretter i eggeblandingen. Ha til slutt i hvetemelet og rør til du får en jevn deig.

Ha deigen i en smurt hjerteform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen (se tips). (Kaken kan også stekes i rund form, se tips.)

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og hvelv den forsiktig ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Til glasuren kokes kremfløte og smør opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen oppdelt i biter. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl glasuren til den har passe smørekonsistens.

Glaser kaken med sjokoladeglasuren og pynt etter ønske, for eksempel med små, søte sukkerhjerter (se tips).

 

du og jeg og vi to...  ♥

 

Tips:

Ikke stek kaken for lenge. Den skal ha en fuktig, konfektkakeaktig kjerne.

 

 

Nydelig, bløt sjokoladekake.

 

En bit til meg og en bit til deg


Kaken kan stekes i hjerteform som på bildet (1,5 liter) eller i rund form (22 cm i diameter). Uansett hvilken form du bruker er det viktig at du har bakepapir i bunnen av formen, ellers vil du kunne få problemer med å få kaken hel ut av formen.

Hjerteformet kakepynt fås kjøpt i butikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

 

Perfekt kake til Valentinesdagen!


♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladekake for to
Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
150 g smør
1 dl kakao
2 ts vaniljesukker
2 dl hvetemel

Glasur:
1,5 dl kremfløte
25 g smør
200 g kokesjokolade

Pynt:
røde sukkerhjerter (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Smelt smøret. Tilsett kakao og vaniljesukker og rør til dette har løst seg opp i smøret. Avkjøl og ha dette deretter i eggeblandingen. Ha til slutt i hvetemelet og rør til du får en jevn deig.

Ha deigen i en smurt hjerteform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen (se tips). (Kaken kan også stekes i rund form, se tips.)

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og hvelv den forsiktig ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Til glasuren kokes kremfløte og smør opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen oppdelt i biter. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl glasuren til den har passe smørekonsistens.

Glaser kaken med sjokoladeglasuren og pynt etter ønske, for eksempel med små, søte sukkerhjerter (se tips).

 

 

Tips

Kaken kan stekes i hjerteform som på bildet (1,5 liter) eller i rund form (22 cm i diameter). Uansett hvilken form du bruker er det viktig at du har bakepapir i bunnen av formen, ellers vil du kunne få problemer med å få kaken hel ut av formen.

Hjerteformet kakepynt fås kjøpt i butikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

 

 

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Denne ser veldig god ut. :o) Tenker å lage den, men fant nå ut at min hjerteform bare rommer en liter. Hvor lenge tror du da den bør steke? Jeg ser for meg litt kortere tid. Håper på raskt svar så jeg rekker å bake den før min kjære kommer fra jobben :)

Hei, Jeg rakk ikke å svare deg i tide, Hannemor. Håper kaken din ble vellykket. Generelt gjelder at hvis du bruker mindre kakeform, får du høyere kake som dermed trenger lenger steketid for å bli gjennomstekt i midten.

Tenker å dobble oppskriften, hvilken rundform størrelse bør jeg bruke da for at kaken ikke skal steke for lenge?

June :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift