Sjokoladekake med Biola og bringebær

11.01.2016


Hei!

ENDELIG er Det søte liv oppe og går igjen!  Dessverre gikk serveren ned tidlig lørdag morgen og ble først fikset i dag formiddag. Beklager til alle dere som trengte tilgang på oppskrifter i helgen. Det har haglet inn med henvendelser på facebook og e-post og jeg har forsøkt å svare de fleste av dere. Jeg vet at mange har vært frustrerte, men tro meg - jeg har vært enda mer frustrert... Angry  Men ok, nå fungerer ting igjen, og jeg skal gjøre de tiltak jeg kan for at dette ikke skal gjenta seg.

Så over til dagens kake: En kjempedeilig og saftig sjokoladekake som leger alle sår!  Smile

 

 

Jeg har brukt surmelken Biola med bringebærsmak, som gir supermyk kake med deilig smak.

En rosett med fluffy sjokoladekrem og bringebær på toppen gjør hvert kakestykke til en nytelse.  Heart

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 450 g smør
♥ 75 g kakao
♥ 6 egg
♥ 450 g sukker
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 5 dl Biola bringebærsmak (se tips)
♥ 650 g hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 500 g smør
♥ 100 g kakao
♥ 500 g melis (1 pk)

Pynt:
♥ 40 stk friske bringebær

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør så kakaopulveret løser seg opp.

Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret. Bland deretter i vaniljesukker, bakepulver og natron. Rør deretter i Biola og til slutt hvetemelet. Jeg bruker en stor rørebolle og rører for hånd med en stålvisp (ballongvisp) så alle melklumper forsvinner.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

 

 

Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og melis til en luftig krem. Det er viktig å piske i minst 5 minutter så sjokoladekremen blir skikkelig luftig.

Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt små rosetter med sjokoladekrem på hvert kakestykke.

 

 

Pynt med bringebær.

 

 

Tips:

♥ Biola er en surmelk med gunstige melkesyrebakterier som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker.

Jeg har brukt Biola med bringebærsmak som setter en veldig mild touch av bringebær på sjokoladekaken. Du kan i stedet bruke Biola med annen smak eller naturell variant, eller du kan bruke Cultura, kulturmelk eller annen type surmelk.  

 

 

♥ Det er viktig at kaken er helt avkjølt før du har på sjokoladekremen, ellers smelter sjokoladekremen.

♥ Jeg har brukt sprøytespissen 1M fra Wilton. Det går så klart like bra å smøre sjokoladekremen jevnt over den avkjølte kaken i stedet for å sprøyte den ut på hvert kakestykke.

♥ Pynt helst med friske bringebær for frosne bringebær blir rennende når de tiner.

 

 

Deilig sjokoladekake som funker bra en kald januardag  Smile

 


NAM!  Heart

 

 

 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladekake med Biola og bringebær

Ingredienser

♥ 450 g smør
♥ 75 g kakao
♥ 6 egg
♥ 450 g sukker
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 5 dl Biola bringebærsmak (se tips)
♥ 650 g hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 500 g smør
♥ 100 g kakao
♥ 500 g melis (1 pk)

Pynt:
♥ 40 stk friske bringebær

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør så kakaopulveret løser seg opp.

Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret. Bland deretter i vaniljesukker, bakepulver og natron. Rør deretter i Biola og til slutt hvetemelet. Jeg bruker en stor rørebolle og rører for hånd med en stålvisp (ballongvisp) så alle melklumper forsvinner.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og melis til en luftig krem. Det er viktig å piske i minst 5 minutter så sjokoladekremen blir skikkelig luftig.

Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt små rosetter med sjokoladekrem på hvert kakestykke. Pynt med bringebær.

Tips

♥ Biola er en surmelk med gunstige melkesyrebakterier som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker. Jeg har brukt Biola med bringebærsmak som setter en veldig mild touch av bringebær på sjokoladekaken. Du kan i stedet bruke Biola med annen smak eller naturell variant, eller du kan bruke Cultura, kulturmelk eller annen type surmelk.  

♥ Det er viktig at kaken er helt avkjølt før du har på sjokoladekremen, ellers smelter sjokoladekremen.

♥ Jeg har brukt sprøytespissen 1M fra Wilton. Det går så klart like bra å smøre sjokoladekremen jevnt over den avkjølte kaken i stedet for å sprøyte den ut på hvert kakestykke.

♥ Pynt helst med friske bringebær for frosne bringebær blir rennende når de tiner.

10 kommentarer

Denne så jo veeeldig god ut! :) Hvordan er det å lage den ferdig sagen i forveien?

Hei jeg lurte på hvilke kakao bruker du når du lager glasuren eller sjokoladekremen og på selve kaken?

Hei. Dette skal jeg prøve ut, det ser godt ut! Hvilken kakao bruker du?

Skal det virkelig være 2 spiseskjeer vaniljesukker?

lagde denne kako i eit 50årslag, fekk utruleg mykje skryt! Første oppskrift eg ikkje har lyst å gjere nokre endringar på:) Tusen takk!!

Kjempegod kake! For friskere smak på glasuren, så tilsett en klunk med bringebærbiola. Da får den et hint av bringebærsmak

jag älska att baka så nu kan jag baka vad jag vill tack ,

Kan jeg bruke en annen form enn en langpanne?
Jeg har ikke langpanne:(

Går det an å halvere oppskriften og lage en mindre kake enn en stor langpanne? Den ser så god ut:)!

Kan jeg lage denne i rund form?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet