Sjokoladekake med lys sjokoladekrem og bær

04.08.2017

Annonse

Hei dere!

Nå som det har blitt august, begynner jeg for alvor å glede meg til utgivelse av min nye kakebok:
Det søte liv - Kaker for enhver smak!

Bortsett fra jobbing med register og litt korrektur, er boken fiks ferdig, og sendes til trykken om et par uker. En gang i slutten av september kommer boken ut til bokhandlerne rundt omkring i landet! Smile 

Denne herlige sjokoladekaken er med i sjokoladekapittelet i boken og er en kake jeg har laget etter tips fra min flinke bokredaktør, Marianne.

Frem til jeg fikk dette tipset, har jeg alltid laget Sjokoladekake med kefir som langpannekake, men i et møte vi hadde, fortalte Marianne meg at hun av og til har laget denne kaken som rund kake og pyntet med masse bær.

 

 

Det hørtes så godt ut at jeg dro rett hjem fra møtet vårt og bakte denne kaken.

 

 

Resultatet ble en nydelig kake! Smile chrome

 

 

Takk Marianne, for en knallgod idé!

 


  Heart   

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir

Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ 200 g bringebær
♥ 200 g jordbær
♥ 100 g blåbær
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Sjokoladekakebunner:

Smelt og avkjøl smøret.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene.

Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 30-40 minutter.


Sjokoladekrem:

Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.


Montering:

Smør halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten av sjokoladekremen rundt hele kaken.

Pynt med friske bær og sikt over melis rett før servering.

 

 

Saftig deilig sjokoladekake med masse friske, søte bær  Yum

 

 

Hvem kan vel motstå en slik kake...?  Heart  

 


 

Tips:

♥ Prøv å få kakebunnen noenlunde like tykke. Det får du til ved å veie deigen i formene.

♥ Det går fint å lage sjokoladekakebunnene klare dagen i forveien. Bare husk å pakke dem godt inn i plast over natten så de ikke blir tørre. Jeg pleier å la kakebunnene bli i formen og har dobbelt sett med plastposer rundt formen til dagen etter. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den pyntes slik at bærene ser helt ferske og fine ut! Melisdrysset smelter litt oppå bærene, så dryss melis over bærene rett før servering. 

 

 

♥ Chocolate is health food for the soul ♥ 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Sjokoladekake med lys sjokoladekrem og bær

Ingredienser

Sjokoladekakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir

Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ 200 g bringebær
♥ 200 g jordbær
♥ 100 g blåbær
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Sjokoladekakebunner:
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 30-40 minutter.

Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.

Montering:
Smør halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten av sjokoladekremen rundt hele kaken.
Pynt med friske bær og sikt over melis rett før servering.

Tips

♥ Prøv å få kakebunnen noenlunde like tykke. Det får du til ved å veie deigen i formene.

♥ Det går fint å lage sjokoladekakebunnene klare dagen i forveien. Bare husk å pakke dem godt inn i plast over natten så de ikke blir tørre. Jeg pleier å la kakebunnene bli i formen og har dobbelt sett med plastposer rundt formen til dagen etter. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den pyntes slik at bærene ser helt ferske og fine ut! Melisdrysset smelter litt oppå bærene, så dryss melis over bærene rett før servering. 

04.08.2017
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Hei, denne ble veldig vellykket helt til jeg satte den i ovnen. Den er halvveis i steketiden og er brent på toppen allerede. Skal det være 200 grader, midt i ovnen?

Hei igjen! Nå når jeg tok den ut så ser det ikke så ille ut. Kanskje ovnen min er litt varm? Den lukter veldig godt i alle fall

Får dere virkelig to former på 24 cm i ovnen samtidig? Det får ikke jeg:/

Kaka ble veldig god selv om 2 først fant det avkjlte smøret i kjøleskapet dagen etterpå

er det kaffe blandet ut med vann 2ss el kaffepulver?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet