Sjokoladepavlova til 17. mai!


Hei!

Denne Sjokoladepavlovaen med røde og blå bær passer perfekt til 17. mai, men er også en super festkake til andre selskapeligheter i løpet av våren og sommeren!

Friske bær og krem smaker nydelig til sjokolademarengsen. Jeg har brukt både jordbær, bringebær, blåbær, bjørnebær og noen klaser rips.

 

 

Og så en lur, liten hemmelighet: Jeg tilsatte hakket Stratos i marengsbunnen...  Wink 

 


Hakket Stratos gir digg marengs!  Icon e biggrin 

 

 

Dette er en stor Festpavlova som stekes i langpanne! Det er bare å halvere oppskriften hvis du vil lage en vanlig, rund Pavlova.

 

Ingredienser:

♥ 8 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 1 ts balsamicoeddik
♥ 3 ss maisenna
♥ 3 ss kakao
♥ 150 g Stratos melkesjokolade

Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 5 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ friske bær i rødt og blått (se tips)
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs.

Sikt sammen maisenna og kakaopulveret. Hakk Stratos-sjokoladen i små biter.

Vend forsiktig eddik, kakao-/maisennapulveret og den hakkede sjokoladen i marengsen (se tips).

Ha marengsen i en stor langpanne (ca 30x40 cm) som er dekket med bakepapir. Form marengsen til en tykk, firkantet kake. Marengsen skal altså ikke smøres helt utover til kantene av langpannen, men formes på frihånd til en tykk, firkant. Lag gjerne en fordypning på midten av kaken (der du plasserer mesteparten av fyllet etterpå.) Marengskaken vil flyte littegrann utover under stekingen, så det er lurt å ikke legge marengsen i et for tynt lag.

Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1,5 time (denne kaken trenger litt lenger steketid enn en vanlig, rund pavlova). Skru av varmen og la kaken stå i ovnen til den er helt kald.

Flytt den stekte kaken forsiktig over på et stort, firkantet fat.

 

 

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken.

Pynt med masse friske bær i rødt og blått.

 

 

En ekte Pavlova skal bugne av bær, så bruk rikelig!  Smile 

 

 

Oppbevar kaken i kjøleskapet og gi den et dryss melis rett før servering. 

 

 

SUPERLEKKER KAKE!   HURRA! 

 

 

Tips:

SPONSET PRODUKTTEST: For å lage denne Pavlovaen må du skille 8 egg. Synes du det er vanskelig å piske eggehvitene stive? Husk at det er veldig viktig å bruke helt ren bolle og visp. Eggehvitene blir ikke stive dersom det er fett i bollen. Tabbe nr 1 er derfor å få litt av eggeplommen med i eggehviten, for bare litt gult i eggehviten gjør at du fett i eggehvitene, som gjør at du risikerer at de ikke blir stive.

Her forleden fikk jeg tilsendt en artig liten sak fra forhandleren Hamonoya som jeg ble spurt om jeg ville teste ut. Dette er et lite redskap som hjelper deg å skille egg. Navnet er "Blobby" og er av merket GEFU.

Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til hvordan dette skulle fungere, men jeg tror bildene taler for seg selv:

 


Knekk egget i en skål.
 


Klem luften ut av Blobby, legg tuten over eggeplommen og la eggeplommen gli forsiktig inn i Blobby.

Utrolig - det funker!

La overflødig eggehviten renne ut av Blobby. Transporter eggeplommen til en annen skål og klem den ut igjen.

 



Piece of cake! Gjenta med de eggene du trenger å dele.

 


 

Du må selvsagt være litt forsiktig mens du holder på, så eggeplommen ikke sprekker.

Men ja - jeg kan bekrefte at Blobby funker Smile

 

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.

♥ Det er viktig at eddik, kakao-/maisennablandingen og hakket sjokolade kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager. Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt og slik at den piskede kremen smaker helt fersk.

♥ En ekte Pavlova skal være høy og bugne av bær! Jeg brukte 1 kurv jordbær, 250 g bringebær, 250 g blåbær, 100 g bjørnebær og 100 g ripsklaser. Bruk kun ferske bær. Bær som har vært frosne blir for rennende oppå kaken.

 


Se også Sjokoladepavlova i langpanne og Pavlova i langpanne.

 

Denne festkaken kan jeg virkelig anbefale!

 




♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladepavlova til 17. mai!
Ingredienser

♥ 8 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 1 ts balsamicoeddik
♥ 3 ss maisenna
♥ 3 ss kakao
♥ 150 g Stratos melkesjokolade

Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 5 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ friske bær i rødt og blått (se tips)
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs.

Sikt sammen maisenna og kakaopulveret. Hakk Stratos-sjokoladen i små biter. Vend forsiktig eddik, kakao-/maisennapulveret og den hakkede sjokoladen i marengsen (se tips).

Ha marengsen i en stor langpanne (ca 30x40 cm) som er dekket med bakepapir. Form marengsen til en tykk, firkantet kake. Marengsen skal altså ikke smøres helt utover til kantene av langpannen, men formes på frihånd til en tykk, firkant. Lag gjerne en fordypning på midten av kaken (der du plasserer mesteparten av fyllet etterpå.) Marengskaken vil flyte littegrann utover under stekingen, så det er lurt å ikke legge marengsen i et for tynt lag.

Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1,5 time (denne kaken trenger litt lenger steketid enn en vanlig, rund pavlova). Skru av varmen og la kaken stå i ovnen til den er helt kald.

Flytt den stekte kaken forsiktig over på et stort, firkantet fat.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken.

Pynt med masse friske bær i rødt og blått.

Oppbevar kaken i kjøleskapet og gi den et dryss melis rett før servering. 

Tips

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.

♥ Det er viktig at eddik, kakao-/maisennablandingen og hakket sjokolade kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager. Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt og slik at den piskede kremen smaker helt fersk.

♥ En ekte Pavlova skal være høy og bugne av bær! Jeg brukte 1 kurv jordbær, 250 g bringebær, 250 g blåbær, 100 g bjørnebær og 100 g ripsklaser. Bruk kun ferske bær. Bær som har vært frosne blir for rennende oppå kaken.

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Laget denne i dag, og den var kjempe god :) jeg hadde den bare 1 og 1/2 time i ovnen, og det var for mye. Den var så vidt litt myk inni..

Ovner er litt forskjellige, men 1,5 time bør være passe til de fleste ovner. Eventuelt kan man redusere til 1 time og 15 minutter hvis kaken virker tørr på undersiden og ferdigstekt. Det kan ha en del å si hvor tykk man lager marengskaken. :-)

Jeg bruker vanlig over- og undervarme. Det går også fint å bruke varmluft, men da bør du redusere temperaturen på ovnen med ca 20 grader.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift