Smuldrepai med plommer og lønnesirup


Deilig og lettlaget smuldrepai med plommer, havre, kanel, mandelflak og lønnesirup. Serveres lun og nystekt med luftig vaniljekrem eller vaniljeis...

Smuldrepai med plommer og lønnesirup
Ingredienser

8 store, blå plommer
2 ss lønnesirup (se tips)

Smuldredeig:
50 g hvetemel
50 g havregryn
50 g brunt sukker
50 g smør
0,5 ts kanel
25 g mandelflak

Til å dryppe over:
2 ss lønnesirup

Fremgangsmåte

Del opp plommene i store biter (husk å fjerne stenene). Legg dem i en ildfast form. Drypp over lønnesirup.

Stek plommene midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Ta formen ut av ovnen.

Smuldre sammen mel, havregryn, brunt sukker, smør og kanel til smuldredeigen (gjøres raskt i food processor). Bland inn mandelflak. Smuldre deigen over plommene. Drypp over litt mer lønnesirup.

Stek videre midt i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter, til deigen har fått gyllen overflate.

Tips

Lønnesirup ("maple syrup") fås kjøpt på flaske i de fleste velassorterte matvarebutikker.

Serveres nystekt og lunken, gjerne med tykk, luftig vaniljekrem (kaldrørt vaniljekakefyll som piskes sammen med melk).

Se også "Pecan Plum Crumble".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift