Snickerskakehjerte

12.02.2014

You know when you have found your prince because you not only have a smile on your face

but in your heart as well.

Smile

Snickerskake er blant de mest besøkte oppskriftene på Det søte liv. Også hjemme hos meg er denne kaken en stor slager, og jeg har funnet på ulike måter å variere kaken på som du kan se her på Det søte liv om du søker på ordet "snickers" i tittelfeltet.

I anledning Valentines har jeg her laget en hjerteformet versjon av Snickerskaken, og jeg har brukt mer krem til pynt.

Både utseendemessig og smaksmessig ble dette svært vellykket! 

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 3 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g salte peanøtter
♥ 60 g salte Ritz kjeks (20 stk)

Sjokoladekrem:
♥ 50 g smør
♥ 5 ss sukker
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 3 eggeplommer

Pynt: 
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Pynt:
♥ små sjokoladekuler (se tips)
♥ noen salte peanøtter


Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Ha peanøtter og Ritz kjeks i en food processor og kjør til blandingen er finhakket (se tips). Vend dette i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Ha deigen i en hjerteformet kakeform (som rommer 1,5 liter). Bruk gjerne en hjerteform der du kan løsne kanten som en springform og ha uansett bakepapir i bunnen av formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Tilsett sukker og kokesjokoladen og la dette smelte i smøret på svak varme. Ta kjelen av platen. Pisk inn eggeplommene en om gangen (bruk en stålvisp). Kremen skal tykne noe under piskingen. Avkjøl til kremen har passe smørekonsistens.

Sett kakebunnen på et passende kakefat. Bre sjokoladekremen jevnt over toppen av kaken.

Pisk kremfløten og smak til med melis. Ha kremen i en sprøytepose og start med å sprøyte loddrette striper på sidene rundt hele kaken. Avslutt med å sprøyte runde rosetter langsmed kanten oppå kaken. Pynt til slutt med noen små sjokoladekuler og noen få peanøtter.

 

Jeg bakte også den vanlige varianten av Snickerskake samme dag, så her ser begge to sammen.

 

Som du ser: Samme oppskrift så å si - men kakene ser likevel nokså forskjellige ut når de er ferdige!  Wink


Tips:

Jeg har her brukt sprøytetippen 1M fra Wilton, som fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

Små sjokoladekuler har jeg fått tak i hos Pascal i Oslo.

Snickerskakehjerte kan bakes dagen i forveien - med unntak av krempynten, som bør settes på kaken på serveringsdagen så kremen er helt fersk!

 


Romantisk Snickerkakehjerte  Heart  
 

Deilig smak!

 

♥ ♥ ♥ ♥

Snickerskakehjerte

Ingredienser

Bunn:
♥ 3 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g salte peanøtter
♥ 60 g salte Ritz kjeks (20 stk)

Sjokoladekrem:
♥ 50 g smør
♥ 5 ss sukker
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 3 eggeplommer

Pynt: 
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Pynt:
♥ små sjokoladekuler (se tips)
♥ noen salte peanøtter

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Ha peanøtter og Ritz kjeks i en food processor og kjør til blandingen er finhakket (se tips). Vend dette i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Ha deigen i en hjerteformet kakeform (som rommer 1,5 liter). Bruk gjerne en hjerteform der du kan løsne kanten som en springform og ha uansett bakepapir i bunnen av formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Tilsett sukker og kokesjokoladen og la dette smelte i smøret på svak varme. Ta kjelen av platen. Pisk inn eggeplommene en om gangen (bruk en stålvisp). Kremen skal tykne noe under piskingen. Avkjøl til kremen har passe smørekonsistens.

Sett kakebunnen på et passende kakefat. Bre sjokoladekremen jevnt over toppen av kaken.

Pisk kremfløten og smak til med melis. Ha kremen i en sprøytepose og start med å sprøyte loddrette striper på sidene rundt hele kaken. Avslutt med å sprøyte runde rosetter langsmed kanten oppå kaken. Pynt til slutt med noen små sjokoladekuler og noen få peanøtter.

Tips

Jeg har her brukt sprøytetippen 1M fra Wilton, som fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

Små sjokoladekuler har jeg fått tak i hos Pascal i Oslo.

Snickerskakehjerte kan bakes dagen i forveien - med unntak av krempynten, som bør settes på kaken på serveringsdagen så kremen er helt fersk!

2 kommentarer

Hei
Denne kaken er en favoritt hjemme hos meg også. Ser jeg har en bitteliten variabel i forhold til denne. Jeg har gelatin i sjokoladekremen. Jeg lager i langpanne og deler den til to lag etter steking. Jeg har krem(kremfløte) mellom lagene. Oppå har jeg først krem, så halvstivnet sjokoladekrem med et lite dryss med peanøtter. Ikke så lekker som din, men sukse´i familiebesøk.

Hei,
Hvor har du kjøpt de sjokoladekulene du bruker som pynt?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet