Solbæriskake


"Solbæriskake" er en spennende og kjempegod iskake som passer glimrende nå som solbærbuskene bugner av bær. Men selve isen er laget med ferdigkjøpt solbærsyltetøy, så sløyfer du pynten (eller har noen frosne solbær i fryseren), kan iskaken lages når som helst ellers på året også.

Tilsett gjerne solbærlikør - det gir ekstra nydelig smak!

Solbæriskake
Ingredienser

Kakebunn:
300 g kransekakemasse
3 egg

Is:
6 eggeplommer
60 g sukker
3 dl kremfløte
400 g solbærsyltetøy
1 dl solbærlikør (Crème de Cassis)

Fremgangsmåte

Skjær opp kransekakemassen i biter og ha i en foodprocessor sammen med eggene. Kjør på full styrke til en lett og luftig masse.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek på nederste rille i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha kakebunnen tilbake i den rene formen.

Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Pisk kremfløten til krem og rør i (bruk stålvisp så blandingen blir helt jevnt blandet). Bland i solbærsyltetøy og solbærlikør og rør godt. Hell isblandingen i formen og sett kaken i fryseren.

Pynt den frosne kaken med en liten haug friske eller frosne solbær.

Tips

Dersom du ønsker en alkoholfri iskake, er det bare å sløyfe likøren.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift