Søt focaccia med vaniljekrem og bær

30.03.2017

Hei!

Så bra at det nærmer seg helg, dere!  Smile

Kanskje det da kunne passe med noe gjærbakst?

Når man lager klassisk, italiensk focaccia, legger man deigen i en langpanne, stikker hull i deigen med fingrene og fordeler over god olivenolje og masse urter. En nydelig bollekakevariant får man ved å bruke søt hvetedeig, fylle hullene i deigen med vaniljekrem og strø over fargerike bær.

 

 

Oppskriften er beregnet til stor langpanne.

 

 

Ingredienser:

Gjærdeig:
♥ 6,5 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 150 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1 kg hvetemel

Fyll:
♥ 7 dl vaniljekrem
♥ 150 g bringebær
♥ 200 g blåbær
♥ 3 ss perlesukker

Melisglasur:
♥ 3 dl melis
♥ 2 ss vann
♥ 0,5 ss sitronsaft


Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 °C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Legg bakepapir i en stor langpanne (ca 30x40 cm). Ha deigen i langpanne og klem den utover slik at den dekker hele bunnen av langpannen. La deigen stå og heve lunt i 1 time.

Trykk tett med hull i deigen med fingrene.

 

 

Legg deretter godt med vaniljekrem i hullene og dryss over bær og perlesukker.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20-30 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.

 

 

Avkjøl kaken i formen.

 

 

Rør sammen melis, vann og sitronsaft til en tykk melisglasur. Ringle glasuren over kaken før servering.

 

 

Du kan enten skjære opp kaken direkte fra langpannen, eller renskjære kantene og flytte hele kaken over på et avlangt serveringsfat.

 


Del kaken i passe store firkanter.

 

 

Vaniljekremen og bærene og den lett syrlige melisglasuren gir deilig smak på denne myke gjærbaksten!

 


Tips:

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller hjemmelaget. En veldig god oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem som jeg bruker ofte finner du her.

♥ Det er viktig at du steker kaken lenge nok slik at den blir helt gjennomstekt i midten. Dekk eventuelt over kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden hvis du synes den blir for mørk på overflaten.

♥ Det blir mye gjærbakst av denne oppskriften, men stykkene er kjempefine å fryse.

 

 

Da håper jeg du fikk lyst til å bake til helgen!  Smile 

 

 

Det skal i hvert fall jeg gjøre!

 

 

  Smile  Good things come to those who bake!  Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Søt focaccia med vaniljekrem og bær

Ingredienser

♥ 6,5 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 150 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1 kg hvetemel

Fyll:
♥ 7 dl vaniljekrem
♥ 150 g bringebær
♥ 200 g blåbær
♥ 3 ss perlesukker

Melisglasur:
♥ 3 dl melis
♥ 2 ss vann
♥ 0,5 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 °C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Legg bakepapir i en stor langpanne (ca 30x40 cm). Ha deigen i langpanne og klem den utover slik at den dekker hele bunnen av langpannen. La deigen stå og heve lunt i 1 time.

Trykk tett med hull i deigen med fingrene. Legg deretter godt med vaniljekrem i hullene og dryss over bær og perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20-30 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.

Rør sammen melis, vann og sitronsaft til en tykk melisglasur. Ringle glasuren over kaken før servering.

Tips

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller hjemmelaget. En veldig god oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem som jeg bruker ofte finner du her.

♥ Det er viktig at du steker kaken lenge nok slik at den blir helt gjennomstekt i midten. Dekk eventuelt over kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden hvis du synes den blir for mørk på overflaten.

♥ Det blir mye gjærbakst av denne oppskriften, men stykkene er kjempefine å fryse.

30.03.2017
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Ser jättegott ut! Går det att frysa in efter att man bakat?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet