Stekt Camembert med honning og nøtter

31.07.2013

Dette er slikt som Kristine liker...Angel smile

 

Stekt Camembert blir flytende inni og er helt SINNSYKT GODT!

 

Osten stekes med brødpanering og dekkes med et tykt lag valnøtter og pinjekjerner som er gjennomtrukket av søt, flytende honning.

 

PURE YUMMYNESS!

 

Ingredienser:

♥ 1 Camembert (se tips)

Panering:
♥ 3 ss hvetemel
♥ 3 ss brødrasp
♥ 1 egg
♥ smør til steking

På toppen:
♥ 100 g valnøtter
♥ 50 g pinjenøtter
♥ 3 ss flytende akasiehonning

Til servering:
♥ ostekjeks eller loffbiter
♥ crema di balsamico (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Ta Camemberten ut av pakningen. Ha mel, brødrasp og sammenpisket egg i hver sin suppeskål. Vend osten først i melet, deretter i skålen med egget og til slutt i skålen med brødraspen. Osten skal bli helt dekket av brødpaneringen på begge sider og kanter.

Smelt et par spiseskjeer smør i en teflonstekepanne. Stek osten på den ene siden på middels varme i ca 4 minutter. Snu den forsiktig (pass på at det ikke går hull på osten) og stek osten i 4 minutter til på den andre siden. Osten skal da være gylden stekt på begge sider.

Legg osten forsiktig på et passende fat. Fatet skal helst ha litt kanter siden innholdet i osten kommer til å flyte utover. Bruk stekespaden og pass på at det ikke går hull på osten når du flytter på den.

Rist valnøtter og pinjenøttene et par minutter i tørr stekepanne. Ringle over rikelig med flytende honning og bland sammen.

 

 

La nøtte- og honningblandingen bli fin og gylden.

 

 

Ha dette så over osten og ringle eventuelt over litt ekstra honning. Teeth smile

 

 


Server osten varm og nylaget sammen med små skiver loff eller kjeks.

 

La gjestene bruke hver sin kniv til å ha den rennende osten oppå brødet.

 

 

Har du ingen gjester og skal spise osten alene, trenger du bare 1 kniv.  Icon e biggrin

 

 

NAM!!!

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke hvilken som helst Camembertost til denne oppskriften. Den stekte osten bør serveres varm og nylaget, da hele poenget er at den skal være helt flytende inni.

♥ Ringle gjerne litt søt, kremete balsamico over osten.  Crema di balsamico er tykk, søt balsamico som fås kjøpt på flaske i velassorterte matbutikker. Må ikke forveksles med vanlig balsamicoeddik, som er tynn og usøtet.

 

 

 

ENJOY!!

 

 

 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Stekt Camembert med honning og nøtter

Ingredienser

♥ 1 Camembert (se tips)

Panering:
♥ 3 ss hvetemel
♥ 3 ss brødrasp
♥ 1 egg
♥ smør til steking

På toppen:
♥ 100 g valnøtter
♥ 50 g pinjenøtter
♥ 3 ss flytende akasiehonning

Til servering:
♥ ostekjeks eller loffbiter
♥ crema di balsamico (se tips)

Fremgangsmåte

Ta Camemberten ut av pakningen. Ha mel, brødrasp og sammenpisket egg i hver sin suppeskål. Vend osten først i melet, deretter i skålen med egget og til slutt i skålen med brødraspen. Osten skal bli helt dekket av brødpaneringen på begge sider og kanter.

Smelt et par spiseskjeer smør i en teflonstekepanne. Stek osten på den ene siden på middels varme i ca 4 minutter. Snu den forsiktig (pass på at det ikke går hull på osten) og stek osten i 4 minutter til på den andre siden. Osten skal da være gylden stekt på begge sider.

Legg osten forsiktig på et passende fat. Fatet skal helst ha litt kanter siden innholdet i osten kommer til å flyte utover. Bruk stekespaden og pass på at det ikke går hull på osten når du flytter på den.

Rist valnøtter og pinjenøttene et par minutter i tørr stekepanne. Ringle over rikelig med flytende honning og bland sammen.  Ha dette over osten og ringle eventuelt over litt ekstra honning:-)

Server osten varm og nylaget sammen med små skiver loff eller kjeks.

Tips

♥ Du kan bruke hvilken som helst Camembertost til denne oppskriften. Den stekte osten bør serveres varm og nylaget, da hele poenget er at den skal være helt flytende inni.

♥ Ringle gjerne litt søt, kremete balsamico over osten.  Crema di balsamico er tykk, søt balsamico som fås kjøpt på flaske i velassorterte matbutikker. Må ikke forveksles med vanlig balsamicoeddik, som er tynn og usøtet.

31.07.2013

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet