Syltetøy med sommerbær

26.06.2017


Hei!  Smile  

Noe av det beste med sommeren er alle de deilige, søte sommerbærene man kan kose seg med hver eneste dag!

Her har jeg brukt en herlig miks av jordbær, blåbær og bringebær og laget et nydelig sommersyltetøy.  Heart 

 

 

Hvis du har frosne bær i fryseren, er disse også utmerket å bruke til syltetøy!


  Heart  Supergodt med hjemmelaget syltetøy!   Heart  

 

 

Ingredienser:

♥ 900 g jordbær
♥ 450 g blåbær
♥ 350 g bringebær
♥ 500 g syltesukker
 

Fremgangsmåte:

Rens jordbærene og del dem i store biter. Ha bærene i en kjele sammen med blåbær, bringebær og syltesukkeret.

La blandingen stå i kjøleskapet i 1 time. Bærene vil da ha saftet seg noe.

Rør rundt og varm opp blandingen på middels varme.

 


La syltetøyet småkoke i noen minutter mens du rører hele tiden.

 

 

Avkjøl syltetøyet før du har det på rent syltetøyglass eller serveringsskål.

 


Server på nybakt brød  Yum  

 


Det er sommerfrokosten sin det..  Yum  



Tips:

Du kan variere mengden av de ulike type bærene, men det bør totalt være 1700 g bær til 500 g syltesukker. (Liker du syltetøyet mindre søtt enn meg, er det bare å redusere på mengden syltesukker.)

♥ Syltesukker inneholder pektin som gjør at syltetøyet tykner litt mer enn om du bruker vanlig sukker. Syltesukker fås kjøpt i de flest store matbutikkene.

♥ Syltetøyet holder seg godt i 4-5 dager om du oppbevarer det i kjøleskapet.

♥ Vil du oppbevare det lenger, anbefaler jeg å ha det i plastbokser som du legger i fryseren.

♥ Oppskriften gir 2-3 middels store syltetøyglass. Det er ikke noe i veien for å gange opp porsjonen hvis du vil lage mer syltetøy når du først er i gang. 

 

 

Det beste syltetøyet lager du hjemme med friske sommerbær!

 

 

Ha en fin uke!  Heart


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Syltetøy med sommerbær

Ingredienser

♥ 900 g jordbær
♥ 450 g blåbær
♥ 350 g bringebær
♥ 500 g syltesukker

Fremgangsmåte

Rens jordbærene og del dem i store biter. Ha bærene i en kjele sammen med blåbær, bringebær og syltesukkeret.

La blandingen stå i kjøleskapet i 1 time. Bærene vil da ha saftet seg noe.

Rør rundt og varm opp blandingen på middels varme. La syltetøyet småkoke i noen minutter mens du rører hele tiden.

Avkjøl syltetøyet før du har det på rent syltetøyglass eller serveringsskål.

Tips

♥ Du kan variere mengden av de ulike type bærene, men det bør totalt være 1700 g bær til 500 g syltesukker. (Liker du syltetøyet mindre søtt enn meg, er det bare å redusere på mengden syltesukker.)

♥ Syltesukker inneholder pektin som gjør at syltetøyet tykner litt mer enn om du bruker vanlig sukker. Syltesukker fås kjøpt i de flest store matbutikkene.

♥ Syltetøyet holder seg godt i 4-5 dager om du oppbevarer det i kjøleskapet.

♥ Vil du oppbevare det lenger, anbefaler jeg å ha det i plastbokser som du legger i fryseren.

♥ Oppskriften gir 2-3 middels store syltetøyglass. Det er ikke noe i veien for å gange opp porsjonen hvis du vil lage mer syltetøy når du først er i gang. 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet