Tigerkladdkake


Noe av det beste som kommer fra Sverige er kladdkakor. Kladdkaker kjennetegnes av at deigen bare skal røres raskt sammen og den ferdige kaken skal bli myk, litt klebrig og nærmest litt konfektaktig i konsistensen.

Yummy!

 

 

Her har du en variant som består av både lys og mørk deig som marmoreres lett sammen før steking.

Resultatet blir en skikkelig stilig kake!

 

 

Smaker nydelig med en klatt iskrem!  Heart

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 4 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 3 dl hvetemel

Lys deig:
♥ 2 ts vaniljesukker

Mørk deig:
♥ 4 ss kakao

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret.

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å vispe eggedosis). Rør i det smeltede smøret og deretter hvetemelet, til du får en jevn deig.

Ha halvparten av deigen i en ny bolle og rør i vaniljesukkeret. Ha kakao i resten av deigen.

Finn frem en rund kakeform (24 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen.

Hell så mørk og lys deig litt om hverandre i formen, så du får en marmorert kake.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Kaken skal fortsatt være litt bløt i midten, men helt gjennomstekt i kantene.

Avkjøl kaken i formen en stund før du flytter den over på et fat.

Serveres gjerne med vaniljeis.

 

 

Superlettlaget og superpopulær kake!

 

 

Tips:

♥ Mye sukker i deigen gir kaken en litt seig konsistens. Det er slik den skal være.

♥ Siden kaken skal være litt bløt i midten når den er ferdigstekt, kan den lett gå i stykker når du skal ta den ut av formen. Det hjelper å la kaken stå i et par timer i kjøleskapet. Kaken blir fastere når den er kald og da blir det også lettere å få den ut av formen.

♥ Kaken oppbevares kjølig og godt innpakket i plast så den holder seg myk. Den kan også fryses.

 

 

Herlig kake å trylle frem på null komma niks i helgen!  Smile 

 

 

NAM!
 


♥ ♥ ♥ ♥

Tigerkladdkake
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 4 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 3 dl hvetemel

Lys deig:
♥ 2 ts vaniljesukker

Mørk deig:
♥ 4 ss kakao

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret.

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å vispe eggedosis). Rør i det smeltede smøret og deretter hvetemelet, til du får en jevn deig.

Ha halvparten av deigen i en ny bolle og rør i vaniljesukkeret. Ha kakao i resten av deigen.

Finn frem en rund kakeform (24 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen.

Hell så mørk og lys deig litt om hverandre i formen, så du får en marmorert kake.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Kaken skal fortsatt være litt bløt i midten, men helt gjennomstekt i kantene.

Avkjøl kaken i formen en stund før du flytter den over på et fat.

Serveres gjerne med vaniljeis.

Tips

♥ Mye sukker i deigen gir kaken en litt seig konsistens. Det er slik den skal være.

♥ Siden kaken skal være litt bløt i midten når den er ferdigstekt, kan den lett gå i stykker når du skal ta den ut av formen. Det hjelper å la kaken stå i et par timer i kjøleskapet. Kaken blir fastere når den er kald og da blir det også lettere å få den ut av formen.

♥ Kaken oppbevares kjølig og godt innpakket i plast så den holder seg myk. Den kan også fryses.

6 kommentarer

Hei! Kan denne lages i liten langpanne? Bør man da gjøre noen endringer på oppskriften eller steketid? :-)

Brukte en halv kokesjokoladeplate i sjokoladedeigen sammen med kakaoen og den ble kjempegod!!!

Denne kaken har jeg lagd maaange ganger nå(den er jo fryktelig god og populær både hos voksne og barn :) ). Jeg følger oppskriften til punkt og prikke, men steketiden stemmer aldri, jeg må ha den i over dobbelt så lenge for at den ikke skal bli helt flytende. Har også prøvd den i flere forskjellige stekeovner, men den blir alltid stekt i kantene og på toppen, men helt rennende inni - ikke antydning til stekt engang. Har forsøkt å avkjøle den i ovnen, og å avkjøle den på benk, men det utgjør ingen forskjell. Hva kan det være jeg gjør feil hver eneste gang? Kan det stemme at det skal være 175grader C i 30 min?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift