Torta Caprese

01.08.2014


Jeg koser meg med solfylte, laaate dager i Italia for tiden.  Shades smile

Her har du Italias mest berømte sjokoladekake!

 


"Torta Caprese" er en fantastisk konfektkake som stammer fra øya Capri utenfor den vakre Amalfikysten.

 

 

Kaken inneholder ikke noe hvetemel og er derfor naturlig glutenfri. Kaken smaker vidunderlig av mandler og mørk sjokolade. 

 

 

Siden den blir helt mørk, serveres den ofte med hvitt melisdryss og gjerne med en kule vaniljeiskrem ved siden av.

 

 

Ingredienser:

♥ 225 g smør
♥ 225 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
♥ 25 g kakao
♥ 6 egg
♥ 250 g sukker
♥ 200 g skåldede mandler
♥ 1 ss Amaretto mandellikør (eller mandelessens)

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en middels stor kjele og tilsett sjokolade i biter og kakao. Rør til sjokoladen har smeltet og ta kjelen av platen. Tilsett sukkeret, malte, skåldede mandler og mandellikør. Visp inn ett egg om gangen, til deigen blir glatt og smidig.

Hell deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 160 °C i 50–60 minutter. Avkjøl kaken helt i formen og la den gjerne stå i kjøleskapet over natten. Da blir kaken fastere i konsistensen. Løsne kaken fra formen og dra forsiktig av bakepapiret.

Sikt over mye melis til pynt.

 

 

Tips:

♥ Det er nokså vanlig å markere kakenavnet "Caprese" på toppen av kaken. Dette gjør du ved å tegne Caprese på et papir og klippe ut. Så legger du papiret oppå kaken.

 

 

Sikt over et tykt lag melis.

 

 

Så løfter du forsiktig av papiret (pass på at det ikke drysser ned melis når du løfter opp papiret som ødelegger for mønsteret).

 

 

Dermed har du skrevet "Caprese" i melisdrysset!  Smile

 

♥ Denne kaken er mørk og litt bløt og klissete i konsistensen fordi den ikke inneholder noe mel. Det er slik kaken skal være. Det kan være lurt å fukte kniven med jevne mellomrom når du skjærer kakestykker, så kakestykkene blir pene.

 

 

Fantastisk konfektkake!

 


♥ Amaretto er en italiensk mandellikør som gir deilig smak på kaken.

 

 

Du kan bruke mandelessens i stedet, selv om det ikke blir helt det sammen. Vil du droppe mandelsmaken, kan du tilsette 1 ss kaffe istedet.

 

 

♥ Sjokoladekaken er mektig. Server den gjerne sammen med italiensk vaniljeis (se nydelig oppskrift på Gelato alla vaniglia her på Det søte liv).

 


♥ Se også Torta di cioccolata. Det er en lignende italiensk sjokoladekake fordi den lages med mandler i stedet for mel og derfor får lik konsistensen. Smaken er likevel nokså annerledes fra Torta Caprese.

 

 

Her er det bare å la seg friste av La Dolce VitaYum 

 


Ti dirò, questa torta è deliziosa!

 


Buon Appetito!

 

 

Ønsker dere alle en deilig helg!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Torta Caprese

Ingredienser

♥ 225 g smør
♥ 225 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
♥ 25 g kakao
♥ 6 egg
♥ 250 g sukker
♥ 200 g skåldede mandler
♥ 1 ss Amaretto mandellikør (eller mandelessens)

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en middels stor kjele og tilsett sjokolade i biter og kakao. Rør til sjokoladen har smeltet og ta kjelen av platen. Tilsett sukkeret, malte mandler og mandellikør. Visp inn ett egg om gangen, til deigen blir glatt og smidig.

Hell deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160 °C i 50–60 minutter. Avkjøl kaken helt i formen og la den gjerne stå i kjøleskapet over natten. Da blir kaken fastere i konsistensen. Løsne kaken fra formen og dra forsiktig av bakepapiret.

Sikt over mye melis til pynt.

Tips

♥ Det er nokså vanlig å markere kakenavnet "Caprese" på toppen av kaken. Dette gjør du ved å tegne Caprese på et papir og klippe ut. Så legger du papiret oppå kaken. Sikt på masse melis. Så løfter du forsiktig av papiret (pass på at det ikke drysser ned melis når du løfter opp papiret som ødelegger for mønsteret).

♥ Denne kaken er mørk og litt bløt og klissete i konsistensen fordi den ikke inneholder noe mel. Det er slik kaken skal være. Det kan være lurt å fukte kniven med jevne mellomrom når du skjærer kakestykker, så kakestykkene blir pene.

♥ Amaretto er en italiensk mandellikør som gir deilig smak på kaken. Du kan bruke mandelessens i stedet, selv om det ikke blir helt det sammen. Vil du droppe mandelsmaken, kan du tilsette 1 ss kaffe istedet.

♥ Sjokoladekaken er mektig. Server den gjerne sammen med italiensk vaniljeis (se nydelig oppskrift på Gelato alla vaniglia her på Det søte liv).

♥ Se også Torta di cioccolata. Det er en lignende italiensk sjokoladekake fordi den lages med mandler i stedet for mel og derfor får lik konsistensen. Smaken er likevel nokså annerledes fra Torta Caprese.

9 kommentarer

Obs obs, husk å ha i sukkeret:) måtte ta kaka ut for å ha det i hehe:p

Takk Lea, jeg korrigerer oppskriften nå. Bra du husket det før det var for sent:-)

Good web site! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I've subscribed to your RSS which must do the trick! Have a great day! aekgkebdegkc

Thanks John!

Denne så deilig ut. Ønsker å lage den i større form - 26 cm. Fins det noe "forholdstall" man kan benytte i slike tilfeller.

Har ikke testet det, Mette. Anbefaler at du følger oppskriften

Kan 200 gram skålede mandler ersattes med noe annet? (hels ikke noe med nøtter). Elle sløyfes?
Fikk veldig lyst til å prøve ut denne oppskriften :)

Tror ikke det når det gjelder denne oppskriften, Julianne. Anbefaler å følge oppskriften eller å finne en annen kake som er uten nøtter.

Denne var fantastisk med mascarponekrem og jordbær. Vi hadde ikke tid til å la den bli helt kald, men det gikk så fint atte

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet