Turtle Brownies

19.11.2013

 

Nommenommenom.... munnen full av "Turtle Brownies".....   deilig! Yum

 

 

Vi snakker superdeilig Brownie dekket med hjemmelaget karamell og pecannøtter. Oppå der smeltet, mørk sjokolade til pynt.

 

Decadent and delicious!

En amerikansk klassiker!

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:

Brownie:
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Karamell:
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 3 ss vann
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeessens

Pynt:
♥ 3 dl pecannøtter
♥ 100 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret.  Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret.  La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn.  Avkjøl.  Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.  Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).  Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35- 40 min (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt).  Avkjøl kaken i formen.

Ha sukker, sirup og vann i en kjele. La blandingen småkoke i noen minutter til blandingen blir gylden og tykner noe (ca 5-10 min). Ta kjelen av platen og rør i kremfløte og vaniljeessens. Rør inn grovt hakkede pecannøtter og fordel straks over kakebunnen. Avkjøl.

 

 

Smelt kokesjokoladen og ringle over kaken til slutt. Sett langpannen i kjøleskapet i 3-4 timer (eller lenger).

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken opp i passende store kakestykker.

 

 

♥ Tips:

"Turtle Brownies" oppbevares kjølig godt innpakket i plast, men smaker best romtempererte, så sett dem frem på serveringsfat en god stund før servering.

Kjempefine å fryse!

 

 

Jeg synes du bør unne deg et stykke Turtle Brownies i dag jeg  Wink

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Turtle Brownies

Ingredienser

Brownie:
200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
200 g smør
4 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Karamell:
2,5 dl sukker
1 dl lys sirup
3 ss vann
1 dl kremfløte
1 ts vaniljeessens

Pynt:
3 dl pecannøtter
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smøret.  Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret.  La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn.  Avkjøl.  Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.  Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).  Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35- 40 min (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt).  Avkjøl kaken i formen.

Ha sukker, sirup og vann i en kjele. La blandingen småkoke i noen minutter til blandingen blir gylden og tykner noe (ca 5-10 min). Ta kjelen av platen og rør i kremfløte og vaniljeessens. Rør inn grovt hakkede pecannøtter og fordel straks over kakebunnen. Avkjøl.

Smelt kokesjokoladen og ringle over kaken til slutt. Sett langpannen i kjøleskapet i 3-4 timer (eller lenger).

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken opp i passende store kakestykker.

Tips

"Turtle Brownies" oppbevares kjølig godt innpakket i plast, men smaker best romtempererte, så sett dem frem på serveringsfat en god stund før servering. Kjempefine å fryse!

6 kommentarer

Kan denne oppskriften dobles og brukes i stor langpanne?

Jeg doblet oppskriften. Ble litt høy, men da er d bare å lage mindre stykker. (Det gjorde nemlig ikke jeg, så stykkene var veldig mektige) Og så hadde jeg ikke pecan-nøtter. Brukte mandler på halve og peanøtter på halve. Ble godt begge deler. (Peanøtter var best!)
Hadde den med til kakesalget i pausen på teater. Fikk veldig masse skryt. Måtte til og med gi oppskriften/ linken til noen

Denne kaken er sikkert nydelig, men det er oppgitt for lang steketid etter min mening. Jeg tok kaken ut ved 32 min og da var den tørr. Brownies skal jo være litt klissete. Karamellen med pecan-nøttene ble kjempegod, så jeg skavet av toppen og rullet sammen til kuler (fikk med litt av kaken også) og dyppet kulene i smeltet sjokolade. Dette ble nydelige konfektkuler. Resten av kaken skal jeg lage puncheboller av. Dermed blir ingenting kastet, men mitt tips er: Dere bør oppgi en annen steketid!

Alle ovner er forskjellige, så det kan godt være det er det som er grunnen

Ja, det er sikkert grunnen. Noen ganger tenker man ikke på det. I noen oppskrifter blir man minnet på det og det synes jeg er kjekt. :)

Kan jeg bruke hvilken som helst brownie-oppskrift også putte karamell og pecannøtter oppå for å oppnå samme resultat (en turtle brownie)?

Forresten syntes også karamellen ble i litt lyseste laget, er det noen som har prøvd å bruke mørk sirup istedetfor lys?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet