Vaniljekake i langpanne

29.11.2017


Mmm.... Vaniljekake i langpanne!  Yum 

Denne langpannekaken blir saftig og god, ikke minst på grunn av at den toppes med både vaniljekrem og pisket krem.

 

 

Kaken er veldig enkel å lage, særlig om du bruker ferdigkjøpt vaniljekrem. Men husk at smaken alltid blir best med hjemmelaget vaniljekrem, som du også skal få oppskriften på her. 

 


Oppskriften er til liten langpanne.


Ingredienser:

Vaniljekake:
♥ 125 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 350 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 3 dl surmelk

Vaniljekrem:
♥ 5 dl helmelk
♥ 1 vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 50 g maisenna
♥ 75 g sukker

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland i vaniljeekstrakt. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i deigen sammen med surmelken. Rør til deigen blir klumpfri.

Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Bre deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl helt.

Til vaniljekremen kokes melken opp sammen med vaniljestang og -frø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljemelken litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring til vaniljekremen tykner. Avkjøl til kremen er kald.

Dekk kaken med vaniljekremen.

 

 

Pisk kremfløten til krem og bre kremen over vaniljekremen.

 

 

Del kaken i firkanter.

 

 


Tips:

♥ Det er viktig at både kaken og vaniljekremen er helt kalde før du smører kremen over kaken, ellers vil kremen bare smelte og bli rennende. Det er også viktig at kaken er helt kald om du skulle bruke ferdigkjøpt vaniljekrem.

♥ Det går fint å lage selve vaniljekaken dagen i forkant av serveringen. Pakk kaken godt inn i plast og oppbevar den i kjøleskapet over natten. Kaken er også fin å fryse. Du bør imidlertid servere kaken samme dag som den dekkes med vaniljekrem og pisket krem, for dette smaker best helt fersk. 

♥ Vaniljekremen kan gjerne også lages dagen i forveien. Oppbevares i kjøleskapet over natten. Kremen vil bli skikkelig tykk av å stå i kjøleskapet så lenge, men bare røre litt i den med en gaffel, så blir den fin å bre over kaken.  

 

Deilig, enkel vaniljekake, som passer like godt sommer som vinter!

 

 

Love it!  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Vaniljekake i langpanne

Ingredienser

Vaniljekake:
♥ 125 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 350 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 3 dl surmelk

Vaniljekrem:
♥ 5 dl helmelk
♥ 1 vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 50 g maisenna
♥ 75 g sukker

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland i vaniljeekstrakt. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i deigen sammen med surmelken. Rør til deigen blir klumpfri.

Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Bre deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl helt.

Til vaniljekremen kokes melken opp sammen med vaniljestang og -frø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljemelken litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring til vaniljekremen tykner. Avkjøl til kremen er kald.

Dekk kaken med vaniljekremen.

Pisk kremfløten til krem og bre kremen over vaniljekremen.

Del kaken i firkanter.

Tips

♥ Det er viktig at både kaken og vaniljekremen er helt kalde før du smører kremen over kaken, ellers vil kremen bare smelte og bli rennende. Det er også viktig at kaken er helt kald om du skulle bruke ferdigkjøpt vaniljekrem.

♥ Det går fint å lage selve vaniljekaken dagen i forkant av serveringen. Pakk kaken godt inn i plast og oppbevar den i kjøleskapet over natten. Kaken er også fin å fryse. Du bør imidlertid servere kaken samme dag som den dekkes med vaniljekrem og pisket krem, for dette smaker best helt fersk. 

♥ Vaniljekremen kan gjerne også lages dagen i forveien. Oppbevares i kjøleskapet over natten. Kremen vil bli skikkelig tykk av å stå i kjøleskapet så lenge, men bare røre litt i den med en gaffel, så blir den fin å bre over kaken.  

29.11.2017
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Ser jättegott ut =) Här kommer ett tips mot Sötsug! =) KRAM! https://laila.mabra.com/tips-mot-sotsug/

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet