Vaniljekake med sitron og marengs


Hei dere!

Her kommer endelig en ny kakeoppskrift her på Det søte liv. Og hvilken kake!  Smile 

 

 

Sitronkrem og marengs er en kombinasjon jeg aldri blir lei. Her finner du denne vellykkede kombinasjonen i en høy og flott vaniljekake, som dessuten også fylles med ostekrem og smørkrem.

 

 

Resultatet blir himmelsk godt!

 

 

Dette er virkelig en festkake av de sjeldne!

 

 

Ingredienser

Vaniljekakebunner
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 dl nøytral matolje
♥ 2 dl kulturmelk
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ss maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts salt

Sitronkrem
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ 2 ss revet sitronskall
♥ 100 g smør

Ostekrem
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 300 g melis
♥ 1 ts sitronsaft

Smørkrem
♥ 60 g smør
♥ 200 g melis
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 1 ts sitronsaft

Marengs
♥ 6 eggehviter
♥ 200 g sukker

 

Fremgangsmåte:

Vaniljekakebunner:

Til vaniljekaken piskes egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn olje og surmelk.

I en annen bolle blandes de øvrige, tørre ingrediensene sammen.

Ha det tørre i eggedosisblandingen og rør det hele forsiktig sammen til en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen jevnt i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 40-50 minutter. Avkjøl kakene.


Sitronkrem:

Til sitronkremen has eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør.

Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet i et par timer eller over natten, så den tykner ytterligere i konsistensen.


Ostekrem:

Til ostekremen piskes kremosten sammen med mykt smør, melis og sitronsaft til en luftig krem.

 

Start monteringen av kaken:

Del hver kake på midten slik at du får 4 kakebunner.

Sett kakebunnene sammen oppå hverandre med både ostekrem og sitronkrem mellom hvert kakelag.

 

 

 

Kaken blir høy og flott!

 


Smørkrem:

Pisk sammen ingrediensene til smørkremen og smør den i et tynt lag over hele kaken.

 

 

Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så den får satt seg.


Marengs:

Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter. Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til.

 

 

Smør marengs over hele kaken i et tykt lag og sprøyt resten av marengsen i et mønster på toppen av kaken.

 

 

Grill marengsen lett med en gassbrenner.

 

 

Gassbrenner fås for eksempel kjøpt i butikker som Clas Ohlson og Jernia. Husk at du må ha gass i gassbrenneren Wink 

Det går veldig raskt å gå over marengsen med gassbrenneren, og resultatet blir veldig dekorativt!

 

 

Kaken er også nydelig når du begynner å skjære i den!

 

 

Vidunderlige gode smaker!

 

 

Tips:

♥ Det går fint å bake vaniljekakebunnene dagen i forveien. Pakk dem godt inn i plast så de holder seg myke.

♥ Sitronkremen kan også med fordel lages klar dagen i forveien. Oppbevares i kjøleskapet over natten.

♥ Kaken smaker aller best dag den er ferdig montert, for da har marengsen best konsistens. Rester oppbevares i kjøleskapet.

 

 

Fremover nå er det jo tid for festkaker!

Har du en anledning du vil feire, anbefaler jeg deg å lage denne nydelige kaken her!

 

 

Personlig favoritt hos meg i hvert fall!  Smile

 

 

Mmm... en deilig kakebit...

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljekake med sitron og marengs
Ingredienser

Vaniljekakebunner
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 dl nøytral matolje
♥ 2 dl kulturmelk
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ss maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts salt

Sitronkrem
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ 2 ss revet sitronskall
♥ 100 g smør

Ostekrem
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 300 g melis
♥ 1 ts sitronsaft

Smørkrem
♥ 60 g smør
♥ 200 g melis
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 1 ts sitronsaft

Marengs
♥ 6 eggehviter
♥ 200 g sukker

Fremgangsmåte

Vaniljekakebunner:
Til vaniljekaken piskes egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn olje og surmelk. I en annen bolle blandes de øvrige, tørre ingrediensene sammen. Ha det tørre i eggedosisblandingen og rør det hele forsiktig sammen til en jevn og klumpfri deig. Fordel deigen jevnt i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 40-50 minutter. Avkjøl kakene.

Sitronkrem:
Til sitronkremen has eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet i et par timer eller over natten, så den tykner ytterligere i konsistensen.

Ostekrem:
Til ostekremen piskes kremosten sammen med mykt smør, melis og sitronsaft til en luftig krem. Del hver kake på midten slik at du får 4 kakebunner. Sett kakebunnene sammen oppå hverandre med både ostekrem og sitronkrem mellom hvert kakelag.

Smørkrem:
Pisk sammen ingrediensene til smørkremen og smør den i et tynt lag over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så den får satt seg.

Marengs:
Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter. Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til.
Smør marengs over hele kaken i et tykt lag og sprøyt resten av marengsen i et mønster på toppen av kaken. Grill marengsen lett med en gassbrenner.

Tips

♥ Det går fint å bake vaniljekakebunnene dagen i forveien. Pakk dem godt inn i plast så de holder seg myke.

♥ Sitronkremen kan også med fordel lages klar dagen i forveien. Oppbevares i kjøleskapet over natten.

♥ Kaken smaker aller best dag den er ferdig montert, for da har marengsen best konsistens. Rester oppbevares i kjøleskapet.

Kakekategori
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei! Denne kaken skal jeg definitivt prøve! Men kan jeg droppe marengs og smørkrem, og bare bruke ostekrem rundt hele kaken? Er ostekremen stiv nok til det? Jeg ønsker at den skal se ut som den rosa vaniljekaken med strøssel som du laget. Eller bør jeg satse på smørkrem rundt hele kaken, i og med at det er stivere.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift