Vaniljemarengskake til 17. mai!

13.05.2017


Heisan!

Jeg stikker innom bloggen denne lørdagskvelden for å gi dere en kjempegod kakeoppskrift til 17. mai! Jeg ser nemlig på trafikken på bloggen at det virkelig har begynt å ta seg opp med planleggingen til den store dagen. Smile

 

 

Dette er en supernydelig kake bestående av to lag myk vaniljemarengs som fylles med pisket krem og friske bær.

 

 

Dette er altså ikke Verdens beste, selv om kaken kan ligne av utseende. Jeg har basert oppskriften på en av de beste rullekakene jeg vet: Swissrull marengs, og har tidligere laget kaken med bare jordbær, se Vaniljemarengskake med jordbær.

 

 

Fyller du kaken med både røde og blå bær, får du de riktige fargene til 17. mai!

 

Ingredienser:

♥ 9 eggehviter
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 30 g mandelflak

Fyll og pynt:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 3 ss melis
♥ 400 g jordbær
♥ 250 g bringebær
♥ 150 g blåbær
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret forsiktig med en slikkepott.

 

 

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Dryss over mandelflak.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30 minutter.

 

 

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

Del kaken på midten og legg den ene halvdelen på et passende, avlangt kakefat.

Pisk kremfløte og melis til luftig krem. Bre kremen over kakebunnen på fatet.

 

 

Dekk med friske bær.

 

 

Til 17. mai passer det fint med en blanding av friske bringebær, jordbær og blåbær.

 

 

Legg på den andre kakebunnen og dekk også denne med friske bær.

Sikt over melis før servering.

 


Nydelig kake!


Tips:

♥ Vaniljekrempulveret gir god smak på marengsen og bidrar til å stabilisere marengsbunnene. Du får kjøpt pulveret i de fleste stor matbutikkene. Merk at det bare er pulveret som skal tilsettes - du skal altså IKKE lage vaniljekrem!

♥ Jeg har som sagt basert denne kaken på oppskriften på Swissrull marengs, som du finner i mange varianter her på Det søte liv. Jeg har imidlertid økt oppskriften noe slik at kakebunnene blir littegrann tykkere. Akkurat som rullekaken, kan du fylle denne kaken med ulike typer bær og frukt, alt ettersom hva du liker og måtte ha tilgjengelig.

♥ Kaken smaker best samme dag den er laget. Den kan imidlertid gjerne stå i kjøleskapet i et par timer før servering, slik at kakebunnene mykner litt av kremen.

 

 

Den perfekte 17. mai-kaken!

 

 

Håper du ble inspirert til å prøve denne kaken til 17. mai som er om bare noen dager.

 

 

HURRA!

 

 

Jeg er tilbake i morgen med enda en super kake til 17. mai!


 Yum

 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljemarengskake til 17. mai!

Ingredienser

♥ 9 eggehviter
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 30 g mandelflak

Fyll og pynt:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 3 ss melis
♥ 400 g jordbær
♥ 250 g bringebær
♥ 150 g blåbær
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret forsiktig med en slikkepott.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Dryss over mandelflak.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30 minutter.

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

Del kaken på midten og legg den ene halvdelen på et passende, avlangt kakefat.

Pisk kremfløte og melis til luftig krem. Bre kremen over kakebunnen på fatet. Dekk med friske bær.

Legg på den andre kakebunnen og dekk også denne med friske bær.

Sikt over melis før servering.

Tips

♥ Vaniljekrempulveret gir god smak på marengsen og bidrar til å stabilisere marengsbunnene. Du får kjøpt pulveret i de fleste stor matbutikkene. Merk at det bare er pulveret som skal tilsettes - du skal altså IKKE lage vaniljekrem!

♥ Jeg har som sagt basert denne kaken på oppskriften på Swissrull marengs, som du finner i mange varianter her på Det søte liv. Jeg har imidlertid økt oppskriften noe slik at kakebunnene blir littegrann tykkere. Akkurat som rullekaken, kan du fylle denne kaken med ulike typer bær og frukt, alt ettersom hva du liker og måtte ha tilgjengelig.

♥ Kaken smaker best samme dag den er laget. Den kan imidlertid gjerne stå i kjøleskapet i et par timer før servering, slik at kakebunnene mykner litt av kremen.

1 kommentarer

Hei!
Takk for mange fristende oppskrifter :)

Jeg elsker konsistensen på denne kaken (har laget rullekaken tidligere) men det jeg ikke liker er smaken på vaniljekrempulveret. Syns det er en kunstig bismak på det. Vet du hvordan man kan få til konsistensen uten dette pulveret?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet