Vaniljesauskake med epler og pærer

02.10.2015


Hei kjære dere!

Mange av dere har høstferie denne uken eller neste uke, og her er et supert kaketips på en lettvint kake med deilig smak av vanilje, epler og pærer.  Heart  Kaken er basert på Vaniljesauskake, som jeg tidligere har laget eplekake av, både som rund kake, se Eplekake med vaniljesaus, liten langpannekake, se Vaniljesauskake med epler og som stor langpannnekake, se Vaniljesauskake med epler i langpanne.

Dette er også kaken som var helgens kaketips i søndags-VG forrige søndag og som du finner på VGs matside godt.no HER.

 

 

Denne gangen testet jeg å lage halvparten av langpannekaken med epler og halvparten med pærer, og resultatet ble supervellykket!

 

Vaniljesauskake med pærer  - FANTASTISK!

 

 


YUMMY!

 

 

Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 6 epler
♥ 6 pærer
♥ 4 ss kanel
♥ 4 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster på halvparten av kaken. Rens pærene og dekk den andre halvparten av kaken med pæreskiver. Strø over rikelig med sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen.

 

Vaniljesauskake med pærer til venstre og med epler til høyre.

 

Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.

 

 

Perfekt myk og deilig høstkake!

 


Nam... nam...  Yum

 

 

Tips:

♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano) til denne oppskriften. Kaken kan også lages med hjemmelaget vaniljesaus som du finner oppskriften på her på Det søte liv.

♥ Pærene du bruker bør være nokså faste i konsistensen. Selvsagt går det fint å bare bruke pærer på hele kaken. Bruk da 12 pærer og dropp eplene.

♥ Kaken holder seg myk i flere dager og den pakkes godt inn i plast. Kakestykkene er også kjempefine å fryse.

 

 

Deilig vaniljesauskake med epler!

 

 

 

Og også supergod vaniljesauskake med pærer!

 

 

Anbefaler deg å prøve denne kaken!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljesauskake med epler og pærer

Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 6 epler
♥ 6 pærer
♥ 4 ss kanel
♥ 4 ss sukker

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster på halvparten av kaken. Rens pærene og dekk den andre halvparten av kaken med pæreskiver. Strø over rikelig med sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen.

Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.

Tips

♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano) til denne oppskriften. Kaken kan også lages med hjemmelaget vaniljesaus som du finner oppskriften på her på Det søte liv.

♥ Kaken holder seg myk i flere dager og den pakkes godt inn i plast. Kakestykkene er også kjempefine å fryse.

02.10.2015
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hvad er ferdigkløpt vaniljesaus ,er det det samme som vaniljecrem?

Anonym: Nei, det er tynnere konsistens, mer rennende. Google oversetter sier at vaniljesaus er cremebudding på dansk, men om det er sant vet jeg ikke... ;-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet