Vanilla Cupcakes with Angel Feather Frosting


Disse vaniljecupcakesene er pyntet med en veldig populær, amerikansk marengskrem som kalles "Angel Feather Frosting".

Marengskremen blir utrolig lekker og blank og smelter i munnen uten å bli for mektig. 

Himmelsk god!   Heart  

 

 

Oppskriften gir 12 cupcakes.

 

Ingredienser:

Vanilla Cupcakes:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1,5 dl melk
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel

Angel Feather Frosting:
♥ 2 eggehviter
♥ 170 g sukker
♥ 1 dl light corn syrup eller glukose (se tips)
♥ 2 ss vann
♥ 0,5 ts sitronsaft
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ evtl. konditorfarge (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Vanilla Cupcakes:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver. Vend dette inn i smørkremen vekselsvis med melken og bland til en jevn deig.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøles helt.

Angel Feather Frosting:

Ha alle ingrediensene unntatt vaniljeekstrakt i en metallbolle som du setter over en kjele med kokende vann, så bollen dekker kanten helt. Pisk massen over dampen med elektrisk håndmikser vannbad i ca. 8 minutter. Blandingen skal da ha blitt til en tykk, blank marengskrem. Ta bollen av varmen og ha i vaniljeekstrakt. Pisk videre med håndmikseren til kremen er avkjølt og enda stivere, ca. 4-5 minutter til. Marengskremen er da så stiv at du uten problemer kan snu bollen opp ned uten av marengskremen beveger på seg.

 

 

Hvis du vil farge marengskremen, kan du vende i litt konsentrert konditorfarge helt til slutt.

 

 

Ha marengskremen straks i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake.

 

 

Tips:

♥ Denne marengskremen lages helst med Light Corn Syrup, som er en helt blank type amerikansk sirup, som er tilsatt ekstra vaniljesmak. Produktet fås blant annet kjøpt i Meny-butikkene og i en rekke andre av de store matvarekjedene som fører amerikanske produkter. Får du ikke tak i denne sirupen, kan du også bruke glukose eller hvit sirup.

 

 

♥ Jeg synes denne marengskremen er best samme dag den er laget, og da holder etter min mening også marengskremen best fasongen.

♥ Vil du farge marengskremen i ulike farger, er det bare å fordele den i ulike boller og vende i ulike typer konditorfarge. Vær nøye på at du bruker konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge). Da trenger du kun ørsmå mengder, og konditorfargen endrer ikke på konsistensen på marengskremen.

 


 

♥ Denne marengskremen er god på toppen av så å si alle slags muffins og er også fin som fyll og oppå kaker.

♥ For andre, lignende typer marengskremer som lages uten sirup eller glykose, se for eksempel Vanillla Meringue Cupcakes, Blueberry Meringue Cupcakes og Sitroncupcakes med marengskrem. Se også marengskremen til Devil's Food Cake og Angel Food Cupcakes som lages med vanlig, norsk lysebrun sirup.

 

Hvem kan vel motstå disse vakre cupcakesene?
 

 

Sweet like an angel..  Angel smile  
 

 


 

"The soul of sweet delight

can never be defiled."


(William Blake)

 

Heart  Heart  Heart 

 


Ser jeg deg på boklanseringen hos forlaget Cappelen Damm i Oslo den 4. september kl. 18.00?

Alle er velkommen til å stikke innom og det er ikke nødvendig med påmelding på forhånd, men hvis du er på Facebook, må du gjerne melde deg på arrangementet og tipse venner, se link HER.

 


♥ ♥ ♥ ♥

Vanilla Cupcakes with Angel Feather Frosting
Ingredienser

Vanilla Cupcakes:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1,5 dl melk
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel

Angel Feather Frosting:
♥ 2 eggehviter
♥ 170 g sukker
♥ 1 dl light corn syrup eller glukose (se tips)
♥ 2 ss vann
♥ 0,5 ts sitronsaft
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ evtl. konditorfarge (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Vanilla Cupcakes:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver. Vend dette inn i smørkremen vekselsvis med melken og bland til en jevn deig.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøles helt.

Angel Feather Frosting:

Ha alle ingrediensene unntatt vaniljeekstrakt i en metallbolle som du setter over en kjele med kokende vann, så bollen dekker kanten helt. Pisk massen over dampen med elektrisk håndmikser vannbad i ca. 8 minutter. Blandingen skal da ha blitt til en tykk, blank marengskrem. Ta bollen av varmen og ha i vaniljeekstrakt. Pisk videre med håndmikseren til kremen er avkjølt og enda stivere, ca. 4-5 minutter til. Marengskremen er da så stiv at du uten problemer kan snu bollen opp ned uten av marengskremen beveger på seg. Hvis du vil farge marengskremen, kan du vende i litt konsentrert konditorfarge helt til slutt.

Ha marengskremen straks i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake.

Tips

♥ Denne marengskremen lages helst med Light Corn Syrup, som er en helt blank type amerikansk sirup, som er tilsatt ekstra vaniljesmak. Produktet fås blant annet kjøpt i Meny-butikkene og i en rekke andre av de store matvarekjedene som fører amerikanske produkter. Får du ikke tak i denne sirupen, kan du også bruke glukose eller hvit sirup.

♥ Jeg synes denne marengskremen er best samme dag den er laget, og da holder etter min mening også marengskremen best fasongen.

♥ Vil du farge marengskremen i ulike farger, er det bare å fordele den i ulike boller og vende i ulike typer konditorfarge. Vær nøye på at du bruker konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge). Da trenger du kun ørsmå mengder, og konditorfargen endrer ikke på konsistensen på marengskremen.

♥ Denne marengskremen er god på toppen av så å si alle slags muffins og er også fin som fyll og oppå kaker.

10 kommentarer

vaniljeekstrakt og vaniljeessens er ikke det samme. Jeg har baket en kake som er på denne nettsiden og da brukte jeg vaniljeessens :) Men i den oppskriften var det så lite som skulle i så man kjente ikke noe smak :)

Om man ikke har en metallbolle. Hva kan man da bruke?

Kan desse fryses?? Altså viss jeg lager de på en fredag og tar de opp på en lørdag (tar toppingen i en pose og lager muffinsene på lørdagen) eller kan jeg bare legge toppingen i kjøleskap ??!! Dette haster litt skal ha de i en konfirmasjon imslutten av april!!!!

Gode muffins, lagde kremen med lys syrup, veldig fin konsistens som formes enkelt på cup cakes, var også veldig lett å lage:) smakte jo ikke ikke så mye, men smeltet fint på tungen:) kommer til å lage denne fler ganger!!:)

Jeg finner ikke vaniljeekstrakt. Kan jeg bruke noe annet istedenfor, som vaniljepulver eller vaniljeessens? Hva blir i så fall mengden av dette?

Kan cupcakes lages og fryses Tae s opp igjen og så lage frosting og ta på?? Blir de gode da?
Mvh Gunn marit

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift