Verdens beste rosinboller

Sponset innlegg.

Nystekte rosinboller er akkurat det man trenger i dette fine, kalde vinterværet!  Smile

 

 

Jeg bruker deigen til Verdens beste boller for å lage Verdens beste rosinboller - helt fantastisk myke og luftige!

 

 

Rosinene legges i varm melk, som er trikset for at de skal bli skikkelig myke inni bollene.

Dryss rikelig med melis over de nystekte bollene, så blir de ekstra lekre!

 

 

Ingredienser:

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 250 g rosiner
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Ta kjelen av platen og ha i rosinene. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Dette tar en stund, men tiden gjør at rosinene kommer til å trekke til seg væske og bli store og myke.

Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Trill ut bollene med en gang (ca 40 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C - 250°C i 7-10 min (se tips). Avkjøl.

 

 

Sikt over melis før servering.

 

 

 

Tips:

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Steketemperaturen på 250°C er veldig varm, så pass nøye på at bollene ikke blir brent utenpå og bløte inni. Det kommer litt an på ovnen du bruker om det går an å steke bollene på så høy varme. Er du usikker, kan du redusere varmen til ca. 230°C og steke bollene et par minutter lenger.

♥ Bollene er fine å fryse. Sikt over melis etter at de er tint, slik at de ser delikate og nystekte ut.

 

Verdens beste rosinboller er nydelige til kaffekoppen!

Tipper at en kopp varm sjokolade ikke er så dumt det heller...  Yum

 


ANNONSE:
Den nydelige tallerkenen på bildet er fra serviset Ministrå fra Porsgrunds Porselænsfabrik, se link til nettbutikken her.

Det hvite kruset kalles Viktorkruset og er spesielt populært på grunn av den praktiske hanken som gjør at man ikke brenner fingrene selv om kaffen er glovarm. En bestselger fra Porsgrund!

 

 

Anbefaler deg å prøve denne oppskriften på utrolig myke, luftige og gode rosinboller  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Verdens beste rosinboller
Ingredienser

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 250 g rosiner
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Ta kjelen av platen og ha i rosinene. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Dette tar en stund, men tiden gjør at rosinene kommer til å trekke til seg væske og bli store og myke.

Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Trill ut bollene med en gang (ca 40 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C - 250°C i 7-10 min (se tips). Avkjøl.

Sikt over melis før servering.

Tips

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Steketemperaturen på 250°C er veldig varm, så pass nøye på at bollene ikke blir brent utenpå og bløte inni. Det kommer litt an på ovnen du bruker om det går an å steke bollene på så høy varme. Er du usikker, kan du redusere varmen til ca. 230°C og steke bollene et par minutter lenger.

♥ Bollene er fine å fryse. Sikt over melis etter at de er tint, slik at de ser delikate og nystekte ut.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Hei. Kan jeg bytte ut 500 g hvetemel med sammalt hvete ?? Og i så fall hvor mye av sammalt må jeg ha ??

Utrolig gode boller men jeg synes smør er litt dyrt selv om det gir bedre smak så jeg brukte 150g smør og 150g margarin i stede for 300g smør :)

Hei! Hvordan unngår du at rosinene går i stykker når du har dem i før du elter deigen?

Nam! Anbefales!
Lette å lage, lette å spise <3

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift