Videsæterkaker

Videsæterkaker
Ingredienser

125 g havregryn
150 g sukker
75 g hvetemel
1 ts natron
1 ts nellik
1 ts kanel
125 g rosiner
100 g smør
6 ss seterrømme

Fremgangsmåte

Bland havre, sukker, mel, natron og krydder i en bolle. Hakk rosinene og ha i. Smelt smøret og bland i sammen med seterrømmen. Rør deigen jevn og sett kjølig en stund, til deigen fester seg.

Sett topper av deigen ved hjelp av to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk kakene litt flate med fingrene. Beregn litt avstand mellom kakene, for de flyter litt ut under stekingen.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 min, til de er gyldne. Avkjøl kakene på platen til de har stivnet. Flytt dem deretter på rist og la de bli helt kalde.

Tips

"Videsæterkaker" oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Mamma pleier å bake disse hvert år, så nå blir det spennende å se om jeg får de like gode som hennes! Deigen står i kjøleskapet og etter en liten middagspust nå skal jeg klatte den ut og steke! :-)

Hei,
Jeg har lett etter ei oppskrift på noen småkaker som ble bakt til jul av moren til en av mine venner. I oppskrifta hennes står kun ingredienser men ikke mengde. Hun kalte de svarte kaker. Syns de ligna litt på videsæterkaker. Kjenner du til disse?
Her er ingrediensene:

Sukker
Hvetemel
Kanel
Nellik
Hornsalt
Havregryn
Rosiner
Smelta smør
Melk
Kakao

Settes på brett med ss stekes på 180 i 12-15 min

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift