Whiskytrøfler

Whiskytrøfler
Ingredienser

300 g kokesjokolade
2 dl kremfløte
30 g smør
0,5 dl whisky

Pynt:
kakao

Fremgangsmåte

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett smør og sjokolade og la dette smelte i den varme fløten. Bland inn whisky til slutt. Avkjøl massen i kjøleskapet til den tykner.

Sprøyt ut masen i fingertykke lengder på et brett med bakepapir. Avkjøl noen timer. Skjær opp stengene i biter. Vil du gjøre det enklere kan du bare forme klumper av den stivnede sjokolademassen uten å sprøyte den ut til lengder i forkant (det har jeg gjort med trøflene på bildet).

Rull trøflene i kakao. Oppbevares kjølig.

Tips

Trøflene kan dyppes i smeltet kokesjokolade før de rulles i kakao.

Se også oppskrift på "Sjokoladetrøfler" og "Romtrøfler".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift