Arkiv: november 2010

30.11.2010

Snart er det jul, og det er på høy tid å komme i julestemning! Selv har jeg vært på en nydelig julekonsert i dag og kjenner nå at jeg virkelig gleder meg over at det er desember. En av de beste måtene å komme i julestemning på er å bake deilige pepperkaker! Her er en STOOOOR porsjon pepperkakedeig for deg som vil være sikker på at du har nok pepperkaker til deg selv og alle rundt deg fra nå og langt ut på nyåret:-) Siden dette er en gammel oppskrift, har jeg laget pepperkakene med gammeldags firkantet fasong som er skåret ut med bakkelspore, men deigen er super å kjevle ut og du kan stikke ut akkurat de figurene du ønsker deg og selvsagt pynte med melisglasur hvis du vil. Deigen kan fryses, så kan du kjevle ut mindre porsjoner av gangen. Alternativt kan du lage halv porsjon deig - det blir rikelig med pepperkaker likevel (se oppskrift i tipsfeltet nedenfor).

Kategorier: Småkaker
29.11.2010

"Brown Sugar Cookies" har kjempegod smak av smør, brunt sukker og kanel. Småkakene kommer fra England og passer veldig godt sammen med en deilig kopp varm te. Oppskriften på "Brown Sugar Cookies" har jeg fra min mammas store samling av engelske kakeoppskrifter. Kakene er enkle å lage og passer for deg og meg som liker det som er ujålete, tradisjonelt og ekte.

Kategorier: Småkaker
28.11.2010

Her har dere skjønne "Vanilla Meringue Cupcakes"! Jeg synes kakene passer godt på vinteren, for vaniljemuffinsene er kremhvite og ser ut som de er dekket med et lite snøfonn av fluffy marengskrem:) Oppskriften gir 8 stk store cupcakes.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
28.11.2010

Jeg håper dere alle har hatt en fantastisk lørdag! I dag er det allerede første søndagen i advent og årets første antydning til snø i Oslo. Det er iskald vind og lite fristende å forlate den varme stuen... Men så er det jo leeenge til mandag, så la oss nyte det som er igjen av helgen alt vi klarer! Med kaldt og guffent vær ute, smaker det ekstra godt med duftende, nylaget gjærbakst. Denne oppskriften på "Butterkake" er litt av et funn - den er saftig og smaker vidunderlig av fiken, smør, masse rom og valnøtter. Mmmm... Nyt kaken gjerne med en kopp rykende varm gløgg! Ha en koselig 1. advent!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
26.11.2010

"Neiman-Marcus Cookies" fra det amerikanske luksusvarehuset Neiman-Marcus i Dallas, er visst nok verdens dyreste cookie-oppskrift. Historien sier at en dame som ønsket seg oppskriften ble charget 250 dollar av servitøren! Som hevn, startet hun en kampanje for å spre oppskriften gratis over hele verden. Neiman-Marcus har selv nektet hardnakket for at historien er sann, og har på sin nettside publisert en annen oppskrift som de kaller for sin. Den berømte legenden om oppskriftens opphav har jeg tatt inn i tipsfeltet nedenfor, så får hver og en velge å tro på den eller ikke. Kakene er uansett utrolig gode - de skal bli faste utenpå og myke og konfektaktige inni. Nam! Jeg har gjort oppskriften om til norske mål og halvert den i størrelse, som gir ca 50 deilige cookies. Originaloppskriften gir 112 kaker og er også inntatt nedenfor... - helt gratis!

Kategorier: Småkaker
26.11.2010

Svisker, konjakk, pisket krem og nøttekake en er fantastisk smakskombinasjon! Server kaken gjerne som dessert sammen med kaffe og avec. En super avslutning på en deilig julemiddag!!

Kategorier: Nøttekaker
25.11.2010

Oh seduce me... "Multer i himmelseng" er en himmelsk forførende og FANTASTISK deilig kake med sukkerbrød, multer, crème fraîche og marengs. En av Norges aller herligste kakeklassikere!!!

Kategorier: Andre festkaker
25.11.2010

Her er myke formkakebiter med korinter og sukater. Kaken er basert på en gammel, norsk oppskrift og er lett å lage. Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
24.11.2010

Deilige, enkle småkaker som er fine å ha i kakeboksen!

Kategorier: Småkaker
24.11.2010

Et land jeg ikke har vært i, men som jeg virkelig gleder meg til å besøke en gang, er Marokko, og da særlig byen Casablanca (som betyr "det hvite huset"). Her er en kjempegod og myk "Daddelkake fra Marokko" som er lett å lage. Mandler og kanel passer nydelig sammen med smaken av dadlene.

Kategorier: Formkaker

Sider

Tweet