Arkiv: januar 2012

31.01.2012

Her har du en skikkelig herlig, amerikansk klassiker!

"Popovers" lages med mange egg, hvilket får deigen til å "fluffe opp" under stekingen nærmest som en sufflé og "poppe" over kanten av formen. Jeg har her brukt en ekte "Popover Pan" som jeg har kjøpt i Amerika og som ser ut som muffinsformer med ekstra høye kanter, men det går også greit å bruke vanlig muffinsbrett. "Popovers" ligner nokså mye på engelske "Yorkshire pudding" som er like berømte som "Popovers". Konsistensen skal være fast utenpå, men helt løs, luftig og mykt på innsiden. "Popovers" er ikke så søte i seg selv og kan derfor serveres som tilbehør til suppe og middagsretter, men med syltetøy er disse også nydelige som dessert. Serveres helst varme og helt nystekte!

 

 

Kategorier: Porsjonskaker
26.01.2012

Café avec er noe vi liker her på Det søte liv! Teeth smile  Thumbs up

Her har jeg komponert en "Café avec iskake" som både jeg selv, men kanskje aller mest mennene i familien min syntes ble helt EKSEPSJONELT GOD!

Iskaken lages med mandelmakronbunn og den hjemmelagde iskremen er smaksatt med espresso (café) og en god skvett konjakk (avec). I stedet for konjakk kan man bruke Baileys som avec. På toppen uansett rikelige mengder høvlet, mørk sjokolade. En uslåelig smakskombinasjon på en iskake som egner seg ypperlig etter en hvilken som helst god middag!

Kategorier: Iskaker Dessertkaker, Iskrem
22.01.2012

Dette er cupcakes helt etter min smak! Her har du myke cupcakes med valnøtter og kaffekremtopping - kan det bli bedre? Det spesielle med denne deigen er at smør og sukker skal smeltes, hvilket gir en litt karamellaktig smak på valnøttmuffinsene. Mmmmm.... pure pleasure!

Oppskriften gir 12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
15.01.2012

Her har du en spennende cookiesoppskrift som inneholder både most banan, valnøtter og store sjokoladebiter. Oppskriftene er en av Martha Stewarts berømte cookiesoppskrifter og gir DØDSGODE COOKIES!

Kategorier: Småkaker
14.01.2012

Dette er myke, marmorerte muffins som er superpopulære hos både store og små kakemonser!  Teeth smile 

Vil du lage cupcakes, er det kjempegodt med en deilig sjokoladefrosting på toppen (se mange supre oppskriftstips på cupcakestoppinger her på Det søte liv).

Kategorier: Muffins/Cupcakes
12.01.2012

Her har du deilige, myke sjokoladecupcakes dekket med lys, fluffy sjokoladekrem laget av kremfløte og smeltede Dumlekarameller. Lett å lage og superdigg!  Smile

Kategorier: Muffins/Cupcakes
09.01.2012


Mange er opptatt av å være litt ekstra sunne nå i januar, og da gjelder det å spise næringsrik mat og å bevege seg ute i frisk luft. Dette er boller som er deilige å ha med seg på tur! Smile 

"Grove energiboller" lages med grovbakstmel, solsikkekjerner, gresskarfrø, sesamfrø og rosiner og er supersunne i tillegg til å være store, myke og kjempegode!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
06.01.2012


Det finnes så utrolig mange nydelige utenlandske kaker som jeg koser meg med å utforske hver gang jeg er på reise! Planene mine om en tur til spennende Istanbul til våren har allerede begynt å ta form, og her har du "Baharatli kek" som er en tyrkisk krydderkake. Nydelig smak av krydder, rosiner og valnøtter! Ingrediensene skal bare røres raskt sammen så kaken er kjempelettvint å lage.

Kategorier: Formkaker
05.01.2012

En julete variant av ostekake får du om du bruker knuste pepperkaker som kjeksbunn og kremost med mandarinsmak i ostefyllet. Mandarinsmaken er utrolig god til den krydrede bunnen! Ostekaken er også fin å lage i januar om du har pepperkakerester etter julen som du ønsker å bruke opp. Til pynt har jeg her laget geléhjerter og géletrær i rødt og grønt, men et annet godt pyntetips er å dekke kaken med hermetiske mandariner og kanskje et ørlite dryss knuste pepperkaker. Friskt og deilig!

Kategorier: Fromasjkaker, Ostekaker
04.01.2012

Hei og godt nytt år kjære dere!

Jeg gleder meg til å ta fatt på 2012 og håper dere vil fortsette å følge meg og min stadige utforskning av nye, spennende kakeoppskrifter også i det kommende året. Her er en tysk klassiker som jeg husker godt fra min oppvekst i Tyskland. "Quarkkuchen" lages med kesam og har en nydelig, lett syrlig smak og kremete konsistens. Bunn og kanter består av en deilig, tynn mørdeigsbunn.

Probieren Sie mal!  Smile

Kategorier: Ostekaker
Tweet